Следвайте ни

Улица "Волга" пропадна, зейна яма! Затвориха я за спешен ремонт

viber icon

Улица "Волга" пропадна, сигнализира читател на "Марица" преди минути. Причината е поредната ВиК авария.

Дупката е 60/60! Чакаме ударна бригада на ВиК, добавя читателят. Това е поредната авария заради старите и амортизирани етернитови тръби. 

Малко по-късно от полицията предупредиха шофьорите, че улицата е затворена заради спешния ремонт.

"Поради изтичане на голямо количество вода от спукана тръба, паважното пътно платно е наводнено и част от него е пропаднало. На място е екип на "Пътна полиция". Улицата ще бъде затворена за движение поради ремонти дейности до отстраняване на аварията", обясниха от полицията.

Това е поредната ВиК авария в Пловдив за последните дни. 

Магистралният водопровод на бул. "Христо Ботев" се спука вчера  и наводни шосето от Стоматологичния факултет към Коматевския надлез. Водата шурна към 14 часа и бързо заля асфалта. 

Гръмнал е водопровод с диаметър ф 475 мм, а отстраняването на повредата ще продължи до петък. Очаква се да има затруднения в трафика, но движението по булеварда няма да бъде спирано, като автомобилите ще преминават по част от пътното платно.

Проблемният водопровод не гърми за първи път. През март 2017 г. той отново се спука, като тогава от асфалта изби огромен гейзер, който изхвърляше камъни и кал. Пътното платно в района е осеяно с кръпки от още много ВиК аварии. 

Междувременно вчера прокуратурата разпореди КЕВР да провери незабавно  състоянието на водопреносната и канализационната мрежа в цялата страна. Ще се гледат под лупа и водопроводи, които не са пригодени за водоснабдяване, в резултат на което се създават предпоставки и за аварии, и за разпиляване на води. Според данните на Комисията само в Пловдив загубите на безценната течност са над 60 процента. 

Коментари (1)

Николов

20.02.2020 | 13:59

Ако ще се "съревноваваме", и на ул. Драган Манчов /пресечката на Гладстон - до офиса на Кооперативна банка/ има дупка - кандидат за Ваш репортаж !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?