Следвайте ни

Ул. "Младежка" се превръща в зона за отдих и спорт

viber icon

Готова е идейната разработка за бъдещата визия на ул. „Младежка“, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Улицата, която ще бъде разделена на няколко зони със съпътстващи центрове, е оформена артистично, с помощта на интересни елементи от градския дизайн. Планирана е цялостна подмяна на настилката и инфраструктурата, включително и на площадното пространство пред областната управа, където ще има водна площ и нови детски съоръжения.

В началото на "Младежка" предстои да се обособи детска площадка и кътове за сядане. Следва зона за тийнейджъри, на която ще бъдат разположени спортни съоръжения, както и територия със свободен интернет и беседка.

От  бул. "Васил Априлов"  до кръстовището на ул. „Младежка“ и ул. „Пенчо Славейков“ превес се дава на пешеходното движение, отрежда се и място за водно огледало. Проектът предвижда малък фермерски пазар с оригинално оформление на щандовете. 

В зоната до кръстовището на ул. „Младежка“ и бул. „Копривщица“ ще бъдат разположени търговска площ и паркинг за автомобили, като броят на паркоместата ще е същият, както преди реконструкцията. По протежение на цялата улица ще има улично и художествено осветление. Предвижда се и запазване на съществуващата растителност и разширяване на зелените площи с над 30%.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Концесийка

Концесийка

05.02.2021 | 06:50

Пари трябват, не воля, да се изчисти и помете. Паркоместата трябва да се плащат, защото отнякъде трябва да се взимат пари. А в парка срещу детската градина на метри оттам кротко гният листата по тревните площи и бавно се губят пешеходните алеи. Гаражите зад обръщалото на Младежка чинно стоят, а колите нощуват насами обръщалото. Работа, работа, работа за Пловдив.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?