Следвайте ни

Ул. "Младежка" - без сергии с чушки и домати

Пазарът на ул. "Младежка" ще бъде премахнат, ако Община Пловдив спечели делото в съда. От администрацията напомниха, че Общинският съвет е взел решение за прекратяване на концесията заради неизпълнената инвестиционна програма, но концесионерът - фирма "Тика" на Атанас Червенков - Райфъла - обжалва. Предстои делото да се гледа във ВАС.

Според новия Генерален план за организация на движението  алеята, където сега има няколко сергии за зарзават и павилиони, ще бъде изцяло пешеходна. Улицата няма да се отваря към бул. "Васил Априлов", защото това би натоварило трафика, а паркирането ще се забрани. Споделено пространство с ограничаване на автомобили е предвидено в новия генплан и за зоната между 5-то РУП и бул. "Освобождение" в "Тракия". Една от промените предвижда еднопосочно движение по бул. "Марица - север" между кметството на община "Марица" и магазин "Лекси".  Планът е изготвен, но предстои да бъде съгласуван с КАТ. 


 
 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?