49

Ул. „Даме Груев” остава затворена до второ нареждане

Обновеният участък на ул. „Даме Груев” между бул. „Македония” и ул. „Охрид” си остава затворен за движение, видя репортерът на „Марица”.  Пешеходците се радват на новите тротоари и спокойно вървят по гладката асфалтова настилка. Засега оттук  не минават коли, въпреки очакванията, че трафикът ще бъде възобновен от понеделник. 

 Двама работници почистваха днес сутринта  настилката с положената върху нея снежно бяла хоризонтална маркировка. В следващия участък  от ул. „Охрид” до „Пере Тошев” движението също е спряно и  бригада от „Градини и паркове” изсича дърветата, защото попадат в разширението на пътя.  

Общо над 60 софори са предвидени за премахване, а кметът на район "Южен" Костадин Язов  напомни, че за сечта има становище на експерти по екология и озеленяване. 

От община Пловдив обясниха, че  за отварянето на ул. „Даме Груев”  за движение в ремонтирания участък между бул. „Македания” и ул. „Охрид” до читалището "Христо Ботев" трябва да се произнесе междуведомствена комисия.

Заседанието е насрочено за 15 август с участието на представителите на Общината, изпълнителя – фирма „Парсек груп”, надзорна фирма, ОП „Организация и контрол на транспорта” и КАТ. Колите ще тръгнат по новия четирилентов път, подобен на бул. „Македония”, ако комисията реши, че има всички условия за безопасен трафик.  

Ремонтните работи във втория участък ще започнат, след като се разчисти теренът. 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?