3906

Украинските бежанци в Пловдив приютиха българка в нужда

Украинските бежанци в Пловдив, които превърнаха Белодробна болница в свой втори дом, приютиха българка в нужда. Българката Нели пристигнала преди дни с двете си дъщери и била веднага приета от украинските семейства.   

"От първите дни говорихме, че всичко, което с Вас правим в бившата болница е заради всякакви хора в нужда. Така стана! Освен настанени украинци, приехме и семейството на Нели- една жена, българка, която се оказа в трудна ситуация и дадохме подкрепа на нея и на децата и. Днес една от нейните дъщери, Симона, има рожден ден и я поздравихме с шоколад и книги, които имаме благодарение на Вас!, разказа във Фейсбук украинката Наталия Еллис, председател на фондация "Юкрейн съпорт енд реновейшън“.

И допълни, че до дни очакват в сградата на бившата болница, която вече е известна като Втори дом за бягащите от войната украинци, да се настани още едно семейство българи в нужда - мъж и жена.

"И на тях ще помагаме, защото нуждите на всички хора са едни и същите - покрив над главата, храна, работа и малко стабилност", каза Наталия Еллис.

В сградата ремонтните работи продължават, те се извършват от настанените там, за да се осигури място за подслон на още семейства в нужда, да се направят кабинети за обучение и професионална ориентация.     

"Да даваме 100% подкрепа по всички въпроси на едно място. Това е моята мечта. Да помогнем на всичките хора в нужда. С работа. С подслон. С достоен живот.", коментира Наталия Еллис. Тя благодари на всички за оказаната подкрепа и предоставените дарения. 

Ако някой иска да помогне на Нели и децата й, дарения се приемат на:

https://www.paypal.me/ukrsupp
"Юкрейн съпорт енд реноватион" Фондация
UKRAINE SUPPORT AND RENOVATION
гр. Пловдив, п.к. 4000, р-н Централен, бул. Източен 59 ЕИК: 206865340
МОЛ: Наталия Еллис
Банкови сметки:
BG49IABG70951001063401 - лв/usd/euro
BIC:IABGBGSF
Интернешънъл Асет Банк АД

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?