Следвайте ни

Ужасна смрад се носи от „къщата на ужасите" в жегата

viber icon

Не можем да си отворим прозорците в най-голямата жега заради вонята, която се носи от общинската сграда на ул. "Панагюрище", в която са се самонастанили бездомни роми. За това алармират живеещите в двата съседни блока на бул. „България”, между които стърчи изоставена от години сграда, известна като "къщата на ужасите". Българите чакат вече няколко месеца Общината да изпълни обещанието си и да бутне иначе масивната постройка. В задния двор на проблемната къща има нужник от миналия век с дупка в земята. Миризмите от ямата в горещини са ужасни.

Кметът на „Северен” Стоян Алексиев е подал всички докумeнти за бутането на имота в Голяма община. „Каквото е трябвало, съм предал на г-н Величко Родопски - от там ще чакаме финансиране за бутане, защото кметството няма пари в бюджета за това”, каза г-н Алексиев.

Две ромски фамилии са превърнали имота в сметище. В дните с високи температури в градинката между двата блока се стеле тежката миризма на открит канал и гниеща храна. „Добре че през деня ги няма, та само тогава пускаме децата да играят навън. Иначе не смеем - те викат, пускат силна музика, напиват се и ругаят децата ни”, обясни Таня Георгиева.

През деня ромите обикалят да ровят в кофите за смет.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?