49

Уикенд с пеперуди предлага Природонаучният музей СНИМКИ

С „Фестивал на пеперудите“ отбелязва в почивните дни Природонаучният музей откриването на зала „Тропик“, съобщи за „Марица“ уредникът й Александър Василчев. 

„Фестивалът се провежда за четвърта поредна година. Целта е децата и техните родители да научат интересни и непознати неща за едни от най-красивите представители на природата. „Наш специалист нагледно ще им покаже как се препарират пеперуди. Това ще се състои в зала „Бозайници“ където показваме наживо как препарираме пеперуди, които сме отглеждали при нас“, обясни Александър Василчев. 

Доц. Марио Лангуров два дни ще разказва на желаещите малко известни факти и интересни истории за пеперудите, които живеят в България. От него те ще разберат как от грозни гъсеници се раждат красиви пеперуди.

В четири ателиета децата, под формата на игри, днес и утре ще се запознаят любознателните с пеперудите, тяхното местообитаване, частите на тялото им, цикълът им на развитие и още куп интересни неща. За най-малките има готови модули на различни видове “летящи цветя“, които те имат възможност да оцветяват с разноцветни моливи и пастели.

В ателието „Жизнен цикъл“ по-големите могат да участват в игра с въпроси, чрез които ще разберат повече за света на пеперудите. За тях са подготвени тестове и пъзели, на които те трябва да отбелязват верните отговори или да подредят правилно цикълът на развитие на летящите красавици. Малчуганите имат възможност и сами да изработят маски за себе си като изберат любимо насекомо. 

В ателието „Части на тялото“, под формата на игра, децата пък научават повече за устройството на красивите насекоми.

За всички желаещи аниматор от музея два дни ще рисува с безвредни бои лицата им като ще ги превъща в истински пеперуди.

Снимки Валентина Биларева

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?