Следвайте ни

Ударно разпродават общински жилища в Пловдив, старейшините заседават 2 дни ВИДЕО

viber icon

Общинските съветници в Пловдив днес се събират за последно преди коледните и новогодишните празници, но може да заседават два дена заради дългия списък от точки. Дотук се стигна, след като заседанието в началото на декември беше отменено.

Към вече старите, но належащи за вземане решения се добавиха и нови и така дневният им ред е от общо 62 точки. На сесията ще има ударна разпродажба на ведомствени апартаменти, собственост на общината.

Освен това старейшините трябва да одобрят намерението на общината да купи имоти заради пробива под Централна гара. Общината възнамерява да продаде и почивната си база на морето в с. Лозенец.

Важна точка е и тази за тегленето на заем в размер на 30 млн. лв. от фонд ФЛАГ, с който общината да финансиране собственото си участие във Водния цикъл. Общинарите ще отпуснат и 2000 лв. на петокласничка за животоспасяваща операция. Ще се гласуват и промени във финансовата рамка на бюджет 2020.

Снимки Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ГРОБ

ГРОБ

21.12.2020 | 10:26

След като Марко Тотев разпродаде общинските терени на наши фирми, сега за Зикича останаха само общинските жилища, които отново ще се дадат на наши хора. Да му мисли следващият кмет обаче, за когото няма да има какво да разпродава.

Отговори
9 2
Разпродажбата!

Разпродажбата!

21.12.2020 | 09:31

Айде на големите разпродажби на имоти на полувин цена! На нашите Калинки, разбира се без търг и конкурс! Сигурно няма да мине обаче без някоя и друга пачка под масата!

Отговори
14 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?