Следвайте ни

Ударно асфалтират възлово кръстовище в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Пресечката на бул. "Васил Априлов" и "Шести септември", известна като кръстовището до ресторант "Стадиона", се ремонтира ударно. През трите почивни дни, включително и на самия празник 24 май, строителите не са спирали работата. Днес, преди да завали, участъкът буквално беше окупиран  от техника и строители, видя екипът на "Марица".

Работи се от 8 до 17 часа   в екстремни условия, защото трафикът не е спрян. Леките коли минават през тесните коридори, оставени за движение, а само на метър - два се налива асфалт.  Строителите и градската администрация спазиха обещанието да не създават хаос, който се получаваше в града при всяко затваряне на възлово кръстовище. Променени са само маршрутите на градския транспорт.

"Днес положихме първия пласт асфалт, а утре, ако времето позволява и при условие, че не вали, ще положим втория", обясни техническият ръководител Валентин Алексиев от фирмата - изпълнител "Драгиев и ко".

Срокът, даден от Община Пловдив на строителите, е до 30 май.  Ако няма дъжд, бригадата ще завърши обекта по-рано.

Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (1)

Батко

Батко

25.05.2020 | 17:49

Кърпене на парче. С акъла на Здравко и Здравка толкоз ;)

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?