71

Ударни проверки за маски в градския транспорт в Пловдив

Пътниците в обществения градски транспорт задължително трябва да носят защитни маски, напомнят от Община Пловдив. 

Това е една от временните противоепидемични мерки, утвърдени със заповед на РЗИ-Пловдив заради нарасналата интензивност в разпространението на COVID-19. Тя е в сила от 22 юли до 22 август.

 „Повечето пътници спазват мерките, но има и граждани, които поради незнание или други причини, не носят маски. Нашата задача е да ги информираме и предупреждаваме“. Това заяви заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов след направената тази сутрин поредна проверка съвместно с ОП „Организация и контрол на транспорта“ и Общинска полиция.

Масовите проверки дали противоепидемичните мерки се спазват започнаха още в петък и ще продължат до крайния срок на заповедта.

По думите на Чонов през целия ковид период са направени над 9000 проверки в градските автобуси, съставени са над 300 акта и стотици предупредителни протоколи. Той отбеляза, че без маски могат да пътуват само децата до 6-годишна възраст.

Екипи на „Организация и контрол на транспорта“ следят за задължителното редовно дезинфекциране на превозните средства. От 300 до 1000 лв. е глобата, която компетентните органи могат да наложат за неносене на маска. При възможност контрольорите на общинското предприятие раздават маски на пътниците, които нямат защитни средства.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ваня

Ваня

26.07.2022 | 13:23

Какви глоби и маски бе не ви е срам.Цяла нощ мотори и коли форсират на МАКС из целия град, част от които дрогирани, пияни и неадекватни. Всеки ден почти невинни жертви, те с маски и глоби по автобусите се занимават, СРАМОТА и грехота е.

Отговори
9 2
Катя

Катя

26.07.2022 | 16:23

Само дето двете неща нямат нищо общо. Вирусът не се интересува от гонки, пияни и дрогирани шофьори. За две години не успяхте ли да диференцирате нещата? Май не. А колкото до "масирани" проверки, не съм съгласна. Пътувам доста, но такива не съм видяла, а и болшинството пътници са без маски.

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?