Следвайте ни

Удари под кръста: Пак срязаха кабелите на "Булсатком", десетки без интернет

viber icon

Войната между телекомуникационните оператори в Пловдив се разгоря с нова сила. Оптичните кабели на „Булсатком“ в няколко квартала на града са прерязани и много от абонатите останаха без интернет и с лошо качество на телевизията.

Вече десети ден нямам нет, а съм в режим хоум офис, оплаква се Мария Тодорова, която живее в района на Филипово. Дамата е преподавател във ВУЗ и заради техническите проблеми не е могла да проведе онлайн лекции със студентите си. Няма как да свърша качествено работата си, ако просто им изпращам файлове или презентации, които преди това съм качила на флашка и съм тичала с нея до съсед, който има интернет, негодува Мария Тодорова.

Тя е абонат на компанията от много години, но за първи път изпада в ситуация повече от десет дни да няма връзка с интернет. Десетки оплаквания валят и на телефоните на „Булсатком“, при това с адреси от различни квартали на Пловдив и Асеновград.

От няколко месеца компанията е подложена на целенасочена атака, вероятно от нелоялна конкуренция. Последният подобен проблем беше регистриран през август. Усилено заменяме прекъснати оптични трасета, които са неколкократно повреждани, разказаха от компанията.

Сезирани са прокуратурата, МВР, както и всички компетентни органи в държавата и в момента се извършва разследване, заявиха още оттам. Намерили сме обаче оптимално дългосрочно решение, свързано с изграждане на допълнителна оптична мрежа, която да осигури непрекъсваемост на услугата, качество и комфорт на клиентите на територията на град Пловдив и Асеновград, посочи пред „Марица“ операторът.

Техническите екипи работят и в момента по възстановяването на мрежата. А всички клиенти, пострадали поради злоумишлената атака, ще бъдат компенсирани, заявиха от „Булсатком“. За целта от колцентъра на компанията ще се свържат с всички клиенти, които повече от 72 часа са нямали интернет или проблеми с телевизията. Проблем би възникнал, ако абонатите не са дали коректни контактни данни.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Юлия

Юлия

18.12.2020 | 18:22

Просто ги сменяте. От години съм към Cooolbox. Отзовават се веднага, а маските и калцуните сами си ги носят. Скоро не съм ги викала и маски не се е налагало, но калцуни винаги.

Отговори
5 3
Ттт

Ттт

18.12.2020 | 16:23

Преди няколко дни дойдоха двама хубосници на булсатком да ми оправят телевизията. Давам им калцуни, маски.. нови неизползвани.... Казаха, категорично че няма да ги сложат...

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?