Следвайте ни

Удар! Атакуваха НАП-Пловдив с фишинг имейли

viber icon

Национална агенция по приходите /НАП/ е подложена на нова атака. След хакерския пробив в системата на данъчните през юли, при който изтекоха лични данни на милиони български граждани и фирми, приходната агенция отново е на мушка, и то пловдивското поделение,  но с фишинг имейли. 

Електронните пощи на стотици граждани от цялата страна се заливат с писма от името на Веселина Иванова Букова, която се представя за главен инспектор по приходите в сектор "Ревизии" - ИРМ Пловдив“. Мнимата данъчна приканва в 14-дневен срок , получателят на писмото да се яви в изнесената приемна на приходната агенция в Асеновград, на ул. „Васил Кънчев“ 86 при Момчил Димитров Тодоров - главен инспектор по приходите, за връчване на заповед за ревизия.

В писмото пише още, че който не се яви в посочения срок, на основание чл.32, ал.6 от ДОПК, съответните документи ще бъдат приложени към преписката и ще се считат за редовно връчени. Подчертано е, че задължително  трябва да се носи документ за самоличност и следните документи, които могат да се изтеглят при посочен линк. Пресаташето на ТД на НАП Пловдив Елена Манолова обясни, че нямат служители с имена Веселина Букова и Момчил Тодоров. В момента техни IT специалисти проучват случая.

Става въпрос за имейл с невярно съдържание. От НАП предупреждават, че това представлява класическа форма на фишинг атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?