Следвайте ни

Учителят от Харлем шейк: И дядо ми уволниха, набедиха го за шпионин

Директорката на Хуманитарната искала да го отстрани "тихо и без много шум"

viber icon

Дядото на учителя Христо Данев бил набеден за гръцки шпионин преди години, защото ходил на екскурзия до роднини в южната ни съседка. Това разказа пред БТВ уволненият от Хуманитарната гимназия заради "Харлем шейк" преподавател.

Като зъболекар в оръжейния завод „Терем" дядо му решил да посети роднини в Гърция, но след това в посолството го набедили за чужд шпионин и го задължили да подаде молба за напускане.

Въпреки пълната подкрепа на колегите си в завода, той не се върнал там на работа. Няма да се върне в същата гимназия и Христо, но се надява да му помогне да си намери работа в друго училище новият просветен министър, който лично се запознал със случая му.

По-нататък в предаването той разнищи от игла до конец случая с уволнението му. След танца в неделя той бил поканен на учителски съвет в сряда, на който получил 24-часов срок да обмисли своето оттегляне. „Мотивът беше, че съм накърнил престижа на гимназията заради сексуалните движения," каза Христо Данев, като уточни, че в „Харлем шейк" няма контрол.

По думите му, директорката г-жа Киркова искала случаят да не се разчуе, а учителят да напусне „тихо и кротко". Христо Данев каза, че срещу него е организирана подписка от обединение на училищни директори и технически той няма да може да си намери работа, въпреки уверението на директорката, че няма да му пречи.

Той обясни, че е организирал „Харлем шейк" в Пловдив и събитието не е било свързано само с гимназията, в която работи. Едно момче осигурило камерата за заснемането на танца, второ монтирало записа, а трето го качило в YouTube. „Реших, че посланието е позитивно и хората се забавляват, че може да се идентифицира с детското у всекиго," спомня си Христо Данев.

Данев призна, че част от движенията в танца имат сексуален подтекст, но веднага допълни, че не е давал указания на учениците как да танцуват, защото не е очаквал репресии, цитира БЛИЦ.

„Причината да говоря прямо е подкрепата на децата и родителите. Виждайки огромното доверие, реших да говоря, иначе щеше да е предателство," обясни Христо Данев.„Искам да съм учител, защото един преподавател, който дава себе си в работата с децата, е като съвестен градинар, който като гледа колко красиви цветя отглежда, това е неговата награда," подчерта учителят от Пловдив, за когото приятелството с учениците компенсира ниската заплата от 600 лв.

Христо Данев разказа, че няма семейство или приятелка, свири на баскитара в две пловдивски хардрок банди, а някои от учениците му ходели и на концерти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

Григорова

Григорова

25.03.2013 | 13:29

Време е вече да спрете да се занимавате с този инфантилен учител. Срещу директорката Киркова плюят само онези малоумници, които не я познават.И ако обичате, не го сравнявайте този "Учител" с Васко Василев от "Гюлеметов".Нямат нито една допирна точка.Аз също съм ходила в Гърция по тоталитарно време, пък никой не ме е уволнявал. Хайде да не се правим на репресирани и с днешна дата да си измисляме биографии.Този няма място в системата на образованието.

Отговори
0 0
ОООО

ОООО

25.03.2013 | 10:11

ОООООО..СВЕЩЕННА ПРОСТОТА ЛЪХА..ЛЪХА...ЛЪХА ЗАТОВА И КМЕТА НИ Е ТАКЪВ

Отговори
0 0
ПЛОВДИВ

ПЛОВДИВ

25.03.2013 | 08:43

тоя психопат /болен мозък/ да вземе като дядо си да отиде в Гърция и хич да не се връща тука

Отговори
0 0
Бай Сали

Бай Сали

25.03.2013 | 07:57

До г-н Христо Данев Купи си вазелин -по-евтин е . В Европа сега е модерно да експериментираш със сексуалността си ..... Пробвай може да ти хареса -ново е,и е атрактивно... Пък и не е толкова опасно.... Гледам на всякъде по света,тези дето са се правили на интересни като теб са пострадали по един или друг начин.... Това,дето ти го казвам няма да ти навреди

Отговори
0 0
..........

..........

25.03.2013 | 07:26

До всички които само плюят и хулят.Моите деца са сигурно на възрастта на този учител.Преди доста време в СПТУ ПО СТРОИТЕЛНА МЕХАНИЗАЦИЯ имаше един даскал ВАСКО ВАСИЛЕВ без който ХРИСТО СТОИЧКОВ въпреки таланта си нямаше да стигне до футбола изобщо не говорим за големия футбол.Този човек се раздаваше за учениците си по всякакъв начин и всеки беше готов да даде всичко от себе си за него.Вие не знаете каква симбиоза се получава между ученик и учител когато има някакво взаимстване . Повярвайте,тогава комунизма беше безпощаден към такива личности Оставете ги децата да си изживеят тяхното,всичко е временно и утре за този танц няма да се сети никой , но даскала ако бъде срещнат някъде със съгурност ще бъде поздравен от бивши ученици.Колкото за елитната гимназия-нещата отдавна не стоят по този начин,това са болни амбиций на някакви комлексирани учители.ЕЛИТ-отдавна няма такова нещо в нашето образование

Отговори
0 0
МАНИ СЕ БОКО

МАНИ СЕ БОКО

25.03.2013 | 05:55

Даскале,в новото школо пробвай с "Харков казачок",комунизЪма не си е отишъл!

Отговори
0 0
Да ходи в Столипиново, да ги учи на танци секс , н

Да ходи в Столипиново, да ги учи на танци секс , н

25.03.2013 | 05:30

Гледах родителите в защита на напусналия учител Данев, в предаването на Милен Цветков. Наричат гимназията елитна , но родителите се показаха като абсолютни селтаци и тъпанари. Онзи батко от снимката, льохман и търбух , мамата в черно на преден план, говореха на ДИАЛЕКТ , не знаеха смисъла на думите , правеха грешки - срам и позор . Били нежни и невинни души учителят и децата , нищо лошо не били направили.Клипът беше арогантно непристоен , ДУШИЦИТЕ СЕ ПОКАЗАХА КАТО БЕЗСРАМНИ РАЗГОНЕНИ МАНГАЛИ ОТ ГЕТОТО. ИЗВЪРШВАХА НЕДВУСМИСЛЕНИ СЕКСУАНИ ДВИЖЕНИЯ ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОРАЛНИ/минети за Ентелигентнити филибилии/. Божеее, колко простотия има по тези гражданЯ ! Така е , щом гордостта , символа и примера за пловдивчани е градският идиот Мильо , изтапанен на стълбището на бар "КамИница", стиснал в скъсаният си джоб , надървеният си атрибут , с течащи лиги от висналите джуки , обарващ преминаващите дами. Тъпи майни , защо не им издигнете паметник -ансамбъл на братската могила , увековечаващ за поколенията и чуждИнцитИ , какви дИца е раждЪлЪ , тъпЪтЪ пловдивска майна юнашка. Да отиват всички -перверзният , загорял учител и по животнински невинните душици , с неудържима похот в Столипиново .Там ще са в свои води , ще пеят , ще пушат , ще си хвърлят гюбеци , се се съвокупляват невинно с циганите. Мноого добър педагог, не зная дали ще ги научи на англииски , но гарантирано ги е циганизирал . Циганизацията в Пловдив е тотална.

Отговори
0 0
Здравко

Здравко

25.03.2013 | 05:02

А бе тоя да спрат да се занимават с него. Той сигурно вече е регистиран на борсата, ще получава няколко месеца обезщетения, а през това време ще дава интервюта. Да миряса малко и да не чака държавата да му търси работа като е толкова свестен.

Отговори
0 0
Учител

Учител

25.03.2013 | 00:52

Директорката е била голяма курва навремето.Уволнила го е защото мислела че и се подиграва

Отговори
0 0
????

????

24.03.2013 | 21:50

Какъв даскал е този ?Незабавно прокуратурата трябва да се самосезира !

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?