46
Следвайте ни

Учителите в Пловдив с повишен инерес към ваксините

viber icon

Повишен интерес към имунизацията се наблюдава в пловдивските училища, въпреки че зелен сертификат не е задължителен за образованието.

Това каза ресорният зам- кмет Стефан Стоянов по време на откриването на новата спортна площадка в СУ “Паисий Хилендарски”. 

Игрището е реновирано от училището с финансовата помощ на община - Пловдив на стойност 47 160 лева и се ползва за тенис, футбол, баскетбол и волейбол . от 1082-ма ученици, разпределени в 45 паралелки.  Доскоро децата играеха върху стар асфалт. 

Тази година общината финансира в обновлението на  11 спортни площадки в училищата.  През 2020 г. бяха реновирани 12 игрища,  а през последните 7 години - близо 250, включително в детските градини и ясли.

Директорът Ирена Душкова увери, че са създадени всички условия за онлайн обучение. Паралелките ще се редуват по график през една седмица. Повече от 25 процента от педагозите са ваксинирани, а други са преболедували.

"Ако  наложат пълен локдаун, ще преминем към дистанционно обучение, защото сме подготвени  за преподаване онлайн. Обучени са и повечето  педагози. Община Пловдив е лидер в страната в онлайн обучението", подчерта Стефан Стоянов.

В образованието няма криза със заплащането на по-скъпия ток. Близо 95 процента от сградите се отопляват на газ и ТЕЦ, а там цените не са повишени. Общината обаче разчита, че държавата ще компенсира инфлацията, като увеличи средствата за издръжката на учебните и детските заведения.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Уж доброволно

Уж доброволно

22.10.2021 | 10:59

Ама насила......

Отговори
3 1
Възмутена

Възмутена

22.10.2021 | 11:26

И докога си мислиш, че може да се правите на интересни. Първи на учителите още в началото на пандемията дадоха възможност да се имунизират и сега ще се опитват да саботират усилията за запазване здравето на всички. Ми, като не искаш не си слагай ваксина, ама си стой вкъщи, Аз пък не искам да ми се мотаеш нито в ресторанта, нито на други обществени места, камо ли като присъствие около децата. Една циганка сутринта твърдеше, че дете , което било с ваксина, като си допре една електрическа крушка, започнало да свети. Ето с такива се приравнихте, съберете се и съжителствайте , светете, но не ми пречете на мен .

Отговори
3 3
рекет даден

рекет даден

22.10.2021 | 15:50

Тъпа седесарска ковро, кой ти пречи, отивай си на село и като си "ваксинирана", какво, пак заразяваш!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?