4020

Училище под обсада от багери заради пробива под гарата

Входът към сградата на СУ „Св. Климент Охридски” откъм бул. „Васил Априлов” е барикадиран от строителната техника на фирмата, която изгражда пробива под Централна гара по договор с държавната компания НКЖИ.

Учениците и персонал на училището ползват резервна врата от западната страна, за да стигнат до класните стаи. Тревната площ до сградата е превърната в строителна площадка с нахвърлени отгоре отпадъци. Булевардът е ограден от колелото на гарата до пресечката с ул. „Тракия”.  От двете страни на „Васил Априлов” до кръстовището с ул. „Любен Каравелов” са паркирани коли. Собствениците са доволни, защото за „паркинг” не са плаща. 

Дълго време  ще продължи изграждането на новия подлез в участъка на бул. „Васил Априлов”, като никой в момента в НКЖИ не може да каже със сигурност кога обектът ще бъде предаден за експлоатация. В момента строителите  от "Трейс Груп Холд" работят в западното платно на колелото на гарата, опитвайки се да го завършат през август и да възстановят движението, защото по бул. "Васил Априлов" не може да се стигне до гарата и бул. "Христо Ботев". Целият трафик, както и градският транспорт, е пренасочен  от центъра по тясната ул. "Любен Каравелов" в посока юг и запад.

Разкопано е и около кино „Гео Милев”. По проект плавното слизане в подлеза започва от сградата на СУ „Св. Климент Охридски”. Оттук тръгват и локалните платна към гарата. Преди това обаче има много работа по подземните съоръжения и обходен колектор на вътрешните улици в квартал „Триъгълника”, където тръбите правят байпас, за да се вържат с мрежата на бул. „Васил Априлов”. 

Според прогнозите строителството на тунела под жп линията ще приключи до средата на 2025 г.  

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 4 оценки
4.5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
днес бях там

днес бях там

04.03.2024 | 16:18

Работниците кибичат и седят на китайския да ядат но не и да работят! ПАК ПРАНЕ НА ПАРИ!

Отговори
6 0
МУН

МУН

04.03.2024 | 14:31

След като работят по няколко души, вие как смятате? Кога ще бъде завършен този източник на нелоши доходи? Не бързат за никъде. Когато стане, стане.

Отговори
12 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?