46

Ученици възродиха най-хубавите български пролетни обичаи, вижте как

Концерт, озаглавен „Полет към пролет!“ събра ученици от район „Западен“ пред сградата на администрацията. Инициативата се реализира от кмета Димитър Колев, отдел „Образование и култура“, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и с активното участие на учебните заведения в района, като всички заедно казаха „Не“ на тормоза в училище и на улицата. 

Пред сградата на кметството децата пресъздадоха най-хубавите български обичаи, свързани с пролетните празници – Сирни Заговезни, Баба Марта, Тодоровден, Благовещение, Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.

Учениците от ОУ „Васил Петлешков“ донесоха на многобройната публика много положителни емоции с изпълнение на песента „Хвърчило“.

Петокласници от „Свети Свети Кирил и Методий“ понесоха всички в ритъма на танца, а учениците от хор „Елина“ към ОУ „Елин Пелин“ изпълниха популярните песни „Аз искам“ и „Ние сме светът“.

Кулминацията на празника бе изпълнението на възпитаниците на ОУ „Драган Манчов“, които трогнаха всички със своите песни с танц „Лазарка“ и „Мари, момиченца“.

В края всички си пожелаха една прекрасна пролет, изпълнена с надежда и много доброта. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?