Следвайте ни

Ученици строят Пловдив улица по улица в Minecraft

viber icon

Пловдив оживява във видео игра след като малки геймъри, запалени по Minecraft, решиха да строят града под тепетата във виртуалното пространство. Изграждането ще започне от централната част и постепенно ще се разширява към покрайнините. Това означава, че едни от първите завършени сгради ще са тези на Драматичния театър, на общината, кафетата по Главната, Стария град, както и улица "Иван Вазов".  За целта учениците ще се водят от Google Maps и ще пресъздадат всяка една сграда и ъгъл. Строителството в играта ще продължи между 1 и 2 години и ще започне най-късно през ноември. 

Идеята е на 15-годишния Явор Иванов, който живее в столицата, а екипът му, поне за сега, се състои от трима души. Съмишлениците е намерил в социалните мрежи. „Хрумна ми след като едни други момчета строяха София и си казах защо пък аз да не направя Пловдив, след като той е вторият по големина град в България. Искаме да постигнем нещо, което може би ще остане в историята. Надявам се, да се съберат още хора, с които да градим заедно Пловдив“. 

По време на строежа учениците ще пишат във всички пловдивски групи до къде е стигнал проекта, който носи името Minecraft Plovdiv.

Снимка: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?