71

Ученици ще се борят за победа в състезание по пожарна безопасност в Пловдив

15 отбора ученици ще участват в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. То ще се проведе утре в Центъра за обучение за защита при бедствия ще се проведе.

Първенството ще си оспорват ученици от шести и седми клас, възпитаници на учебни заведения в общините Пловдив, Асеновград, Карлово, Куклен, Марица, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение  и Хисаря.

Състезанието протича в два етапа.  Първият включва проверка на теоретичните познания на учениците, чрез решаване на тест. Във втория отборите участват в състезателни игри в четири учебни центъра: „Защита при бедствия“, „Защита при промишлени аварии“, „Пожарна безопасност“ и „Оказване на първа помощ“, в които участниците демонстрират практически умения, сръчност, съобразителност и бързина.

В практическите етапи отборите изпълняват задачите за време, което се натрупва до последното изпитание. Децата трябва да покажат своите умения при поставяне на противогаз, както и правилни действия за защита при бедствия и промишлени аварии, оказване на първа помощ по зададена ситуация и работа с кофпомпа.  Действията им ще бъдат оценявани от служители на Пожарната в Пловдив.

Победителите ще представят Пловдив в националната надпревара през месец юни, домакин на която ще бъде Велико Търново.  
Регистрацията на отборите започва в 09.00 часа, а половин час по-късно ще бъде даден старт на състезанието.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?