46

Ученици събраха рекордните 13 тона хартия за рециклиране

В кампанията на "Булекопак" АД и Община Пловдив

Рекордното количество от 13 тона хартия за рециклиране събраха за седмица ученици от Пловдив при поредната кампания на "Булекопак" АД и Община Пловдив. В нея се включиха 15 училища от четирите района на града - "Северен","Южен", "Източен" и "Западен".  

"Идеята на кампанията беше не какво количество хартия ще се събере, а да насочим вниманието на децата към отговорно отношение към отпадъците. Резултатите от кампанията показват, че не е важно колко голямо е училището, а мотивацията", каза по време на церемонията по награждаването регионалният мениджър на "Булекопак" АД Виктория Гецова. Тя обясни, че изключително оспорвана се оказала тази година битката за първите пет места в надпреварата.

Победителят в предаденото количество хартия е ОУ "Райна Княгиня" със събрани и предадени 2242 кг хартия. Те получиха вчера грамота и ваучер на стойност 700 лева за закупуването на мебели. Второто място е за възпитаниците на Обединено училище "Пенчо Славейков", които събраха 2181 кг и получиха грамота и ваучер за 500 лв. При  награждаването вчера стана ясно, че кампанията не само е мотивирала децата от "Столипиново" да съберат и донесат хартия за рециклиране в училище, но и да почистят и другите отпадъци в двора. Трети в надпреварата са децата от СУ "Никола Вапцаров", където родители и ученици предадоха 1800 кг хартия.

Поощрителни награди заслужиха учениците от Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“ и възпитаниците на НУ "Христо Ботев", които получиха ваучери по 100 лв. С усърдие и много желание те събраха съответно 1600 кг и 1150 кг хартия.

С грамоти бяха отличени ОУ "Димитър Димов", Френската гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, СУ "Пейо Яворов", ОУ "Панайот Волов", СУ "Св. св. Кирил и Методий", Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“,  ОУ "Стоян Михайловски", ОУ "Тодор Каблешков", както и НУ "Петко Славейков". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?