2374

Ученици луднаха по сирената на патрулка в "Тракия"

Деца от 4 клас на СУ "Черноризец Храбър" в пловдивския квартал "Тракия" бяха пленени от интересен урок по безопасност на движението. Кратката лекция, изнесена от двама униформени, се проведе на специалната площадка в Парка на репресираните, точно срещу учебното заведение.Полицаите обясниха на малчуганите правилата за движение. Четвъртокласниците вече знаят как се пресича правилно, да бъдат особено внимателни, да не са със слушалки в ушите или пък вниманието им да е е фокусирано върху телефона. Важна част от урока бе и познаването на светофара и предназначението на пешеходните пътеки. Най-голям интерес сред учениците предизвика възможността да разгледат патрулката, да влязат в нея, дори сами да пуснат полицейската сирена. Униформените им обясниха в кои случаи активират звукова и светлинна сигнализация. След края на урока по безопасност на движението малчуганите от четвърти клас получиха подаръци. На събитието в "Тракия" присъстваха кметът Здравко Димитров, заместниците му Тодор Чонов и Йордан Ставрев, както и районният кмет Костадин Димитров. снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Гочо

Гочо

16.09.2022 | 16:12

ПИАР ПО ВТЕМЕ НА ЧУМА. ТРАКИЙСКИЯ КМЕТ ОПРАВЯ САМО ЦЕНТРАЛНИТЕ ЗОНИ , А ПОКРАЙНИНИТЕ НА ТРАКИЯ СА МИЗЕРИЯ, ДОРИ В ПАРКА КЪДЕТО СА МАРКУЧИТЕ НА КАПКОВОТО СА СЪБРАКИ И ХВЪРЛЕНИ В ХРАСТИТЕ.

Отговори
3 3
Поздравления за хубаво изнесения нагледен урок

Поздравления за хубаво изнесения нагледен урок

16.09.2022 | 15:10

Браво на полиция и Община!

Отговори
4 2
Най-некадърното управление на Пловдив

Най-некадърното управление на Пловдив

16.09.2022 | 14:38

Престъпниците Здравко Димитров и компания показват на учениците как се погазват законите и тревните площи! Тази полицейска кола едва ли се е телепортирала в средата на парка.

Отговори
1 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?