49

Ученичка от ОМГ чете словото за рождението на Левски

Пловдив ще почете 185-та годишнина от рождението на Васил Левски на 18 юли с полагане на венци и цветя на паметника му. Тържеството ще започне в 10 часа на централната алея на Бунарджика.

Слово ще произнесе Румяна Денева, ученичка в 11 клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ Пловдив, която участва в Националния проект „Народните будители и Аз“.  

Водещ на честването ще бъде Златко Павлов. В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

В общоградското честване ще се включат народните представители от Пловдив, кметът Здравко Димитров, областният управител Йордан Иванов, председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков и командирът на Силите за специални операции ген. майор Явор Матеев. 

Ще присъстват почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?