Убийствен доклад срещу д-р Калин Калинов в битката за „Св. Георги"

Финансови нарушения установени при проверка в ръководения от него ДКЦ-5

Убийствен доклад с нарушения в ДКЦ-5 - ЕООД е подготвен в общината от вътрешноведомствен контрол, научи „Марица". Управителят на общинската поликлиника в „Тракия" д-р Калин Калинов е допуснал пропуски по 35 точки. Информацията беше потвърдена и от зам.-кмета Александър Константинов. Не съм чел доклада, получих го в края на работния ден в петък, но видях, че са установени много нарушения, каза Константинов. Той обясни, че днес ще оповести констатациите, но само при условие че кметът Славчо Атанасов разреши. Градоначалникът увери вчера, че днес докладът ще бъде оповестен.

Нарушенията били свързани с покупка на медицинска апаратура, бракуване на старо оборудване и консумативи. Резултатите от проверката са описани на 70-80 страници. Ревизията е извършена от вътрешноведомствен контрол, който в началото на тази година извади куп нарушения в Онкодиспансера. Данните бяха предадени в прокуратурата, но оттам все още няма заключение дали констатациите са основателни.

Ревизията в ДКЦ-5 съвпада с конкурса за директор на УМБАЛ „Свети Георги". Нещо повече - и със сочения за победител за това място д-р Калинов. Борбата кой да управлява най-голямата болница в Южна България се оказа жестока. Ден след конкурса на 6 септември тръгнаха слухове, че не доцент Божидар Хаджиев, който смени на 4 август предишния шеф доцент Илия Баташки, печели. Считаше се, че д-р Хаджиев е бетониран на това място, но неочаквано се появи името на д-р Калинов. Запознати с резултатите твърдят, че директорът на ДКЦ-5 се е представил най-добре, а мълчанието от страна на здравното министерство до днешна дата е въпрос на лобита в ГЕРБ. Хаджиев доскоро бе общински съветник от ГЕРБ и напусна именно заради директорския си пост, а д-р Калинов през пролетта е подал молба за членство в същата партия.

ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ

Не можем да налагаме политическо назначение, защото основният принцип на подбора за тази длъжност е експертно начало, заяви областният управител и лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Това, че доц. Божидар Хаджиев беше общински съветник, не му дава предимство на конкурса, подчерта Тотев. Интересно ми е да видя какви нарушения ще извадят в ДКЦ-5, призна губернаторът и припомни, че д-р Калин Калинов беше най-острият противник на приватизацията на поликлиниките, за което е получил прякор от зам.-кмета Александър Константинов „Барон". Д-р Калинов не е успял да стане член на ГЕРБ, защото от април приемът е спрян.

КОМЕНТАРИТЕ

Доста тъпичка ситуация - махнаха Илия (б.а. Баташки), сложиха Божо ( доцент Хаджиев), а сега на стола ще седне Кико (д-р Калинов), коментират лекари, които са убедени, че печелившият е д-р Калинов. Други пък считат, че конкурсът ще бъде анулиран и ще се назначи нов. Трети заявиха, че на директорския стол твърдо ще седне доцент Хаджиев. И двамата претенденти за поста в Университетска мълчат загадъчно. От здравното министерство обещаха днес най-сетне да обявяват победителя.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
16 коментара
Свидетелка...

Свидетелка...

15.10.2009 | 22:16

Божо не е педераз , а обикновен курвар. Ама то вече не останах нормални като него...

Отговори
0 0
Фреди МериКури

Фреди МериКури

15.10.2009 | 22:14

Калинов - последната любовница на Желязко Христев. За награда ша го правят Директор на ВМИ...Аман от педерази !

Отговори
0 0
стайко

стайко

13.10.2009 | 17:37

Божко е пидираз, то се знае, ама и Коко не е стока- той по- зле, щот шмърка. Жална ни майка болнична...

Отговори
0 0
DKC5-HIPOTALAMUS

DKC5-HIPOTALAMUS

13.10.2009 | 09:00

DR. KALINOV SAS PRQKOR BARONA S CHASTNIQ CENTAR HIPOTALAMUS SKORO SHTE BADE DADEN NA PROKUROR

Отговори
0 0
anonimen

anonimen

12.10.2009 | 23:47

fotev e pich toi zaslujava posta

Отговори
0 0
кво стаа

кво стаа

12.10.2009 | 21:05

Кво стаа тук, бе! Кажете кой какъв професионалист е - стига само храчки от лобито на тоя или оня!!! И да дойде некой, че ще настъпи хаос, докато тия си бият рогата

Отговори
0 0
strinka

strinka

12.10.2009 | 20:08

I toi li pIdIraZ?

Отговори
0 0
beshko

beshko

12.10.2009 | 19:13

D-r Kalinov e pich, kolkoto i Jeko Hristov...

Отговори
0 0
beshko

beshko

12.10.2009 | 19:13

D-r Kalinov e pich, kolkoto i Jeko Hristov...

Отговори
0 0
kiro

kiro

12.10.2009 | 19:12

Varnete BATASHKI. Sha plachete za nego. Kvi sa tia KAlinovci, Fotevc'i det nikoi ne gi e chuval Marsh otkadeto sa doshli.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?