Убиец ще излезе от затвора на 87 години

100 000 лв. кръвнина ще плаща Иван Божев на жената и дъщерята на жертвата

Ако убиецът Иван Божев изтърпи докрай постановената присъда, трябва да излезе от затвора на 87 години. Вчера той изслуша наказанието си от 16 г., запазвайки ледено мълчание. Божев бе признат за виновен в умишленото убийство на 76-годишния Благой Стоянов, извършено по особено жесток начин.

Опитах се да дърпам трупа на Благо на ръце, но беше тежък, вързах го през краката със сизал и го извлачих с магарето, разказа подробно убиецът. 71-годишният Божев имал стар конфликт с жертвата си Благой заради пари. Дадох му 600 лв. назаем, въпреки че преди две години неговите крави изпотъпкаха люцерната ми, твърди Иван. И двамата живеели в с. Леново от дълго време. Борчлията обещал след 20 дни да върне парите, но така и не го направил.

На 26 май т.г. Стоянов предал млякото си в пункта в селото, като носел бидона със стара количка. На връщане минал покрай къщата на Божев, който в това време подострял дървени колове за домати. Той попитал дали идва да му връща парите. След като получил отрицателен отговор и чул, че съселянинът му го псува, се ядосал. Хем ми дължи пари, хем ме псува, оправда се в съдебната зала убиецът. Иван ударил Благой по главата, повалил го на земята и продължил да му нанася удари. След това прикрил следите от убийството и скрил трупа в съседна пристройка в двора. Вечерта отишъл в селската кръчма и пил алкохол заедно със сина на убития.

На 27 май цялата полиция в района била вдигната на крак, за да търси изчезналия Благой. Униформените влезли в двора на убиеца и питали за жертвата, но стопанинът отговорил, че не знае нищо за него. По време на целия съдебен процес Иван Божев се държа изключително хладнокръвно. Не съм виждал такова поведение досега, обяви прокурорът по делото Георги Пенев. 100 000 лева ще трябва да заплати Божев на дъщерята и съпругата на жертвата, постанови състав на Окръжния съд с председател Румен Петров.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?