71

Трусът през мрежата: От "умрях от страх" до "политиците започнаха да ни клатят"

Силното земетресение се усети най-вече от хората в Пловдив и региона. Секунди след като земята се разлюля, очаквано в социалните мрежи започнаха да валят коментари, като всеки споделя как е усетил и къде го е заварил труса от 4.8 по Рихтер. 

"Бях в магазин в началото на ул."Капитан Райчо," под един голям блок. Избуча силно, стъклата и стелажите се раздрънчаха, все едно нещо удари силно под краката ми с чук. Явно е било вертикално. Добре, че беше за кратко. Имах слушалка в ухото. Радиото изпращя силно. Имам две котки. Като се прибрах женската така се беше скрила някъде, че не мога още да я открия", написа Мария Рачева. "На 7-я етаж по Каменица се усети все едно някой беше влязал вкъщи и ми разклати стола нарочно", коментира пък пловдивчанинът Стоян. 

"В Пловдив беше многооо страшно. Бях навън. Все едно змия мина под земята и все едно някой разклати земята вертикално. Беше за кратко, но беше гадно", описа преживяването си Маринела Стаменова. 

"Не го усетих, бях навън. Отивах да си правя зъбна снимка и видях, че всички от денталната клиника са навън. Помислих че имат някаква почивка, но ми обясниха че заради земетресението слезли долу", написа пък Катя Спасова. 

Евгения Чолакова пък посочи: "В Асеновград се чу взрив направо и после ни се разклати къщата". 

"Умрях от страх. Живея на 12-ия етаж", коментира Димитринка. 

"Ужасно беше .... Дай Боже да имаме спокойна нощ", надяват се и си пожелават мнозина в социалните мрежи. 

Не са малко и зевзеците, които коментират труса в Пловдив. Един от коментарите гласи, че още няма и ден и новото правителство започна да клати здраво държавата. Друг пък пише: "Аз бях в колата, ама от нашите разбити пътища нищо не разбрах". 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Комшията

Комшията

07.06.2023 | 20:25

Един лек трус и се насрахте от страх Пловдивчани. А замисляте ли се ако стане по силен и по продължителен как ще изглежда Пловдив. С тези блокове където се строят в целият Град ще стане всичко на пух и прах. Затова че бягайте на Село . Поне ще има къде да бягате . Не си давайте парите за апартаменти да живеете във въздуха.

Отговори
6 0
Пешо от горния етаж

Пешо от горния етаж

08.06.2023 | 02:59

Това че се наакаха е ясно, иначе като гърмят китайски пиратки за щяло и нещяло са бабаити и щели да завземат европата. На село не е по-добре защото няма провизии и кой знае кога ще те намерят. Другото е ако те удари през нощта няма значение къде си. Важното е да не си в земетръсна зона или най-добре държава. А Пловдив и областта са много опасни.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?