49

Труд кипи по пробива до Централна гара в Пловдив

Строителите превърнаха празника на труда в първия ден от новата работна седмица при изграждането на пробива до Централна гара. 

Две бригади бяха ангажирани днес на съоръжението, което минава под бившия паркинг до жп линията. Наскоро на това място беше налята бетонна плоча. Усилено работеха и в градинката на колелото на бул. „Христо Ботев” и ул. „Иван Вазов”. В дълбокия изкоп на източното платно покрай Първа градска болница са монтирани тръби. В зелената площ преди две седмици беше докарана гигантска пробивна машина за строеж на конструкцията на пътното съоръжение, което ще свърже директно бул. „Васил Априлов” с ул. „Димитър Талев” и бул. „Македония”. 

Очаква се през лятото да започнат строителните работи и откъм бул. „Васил Априлов”. По проект градинката, която напълно е унищожена с изключени на две-три дървета, трябва да бъде възстановена. 

Обектът е възложен на фирма „Трейс Груп Холд” от НКЖИ като част от модернизацията на ЖП възел. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Все пак да попитам !

Все пак да попитам !

01.05.2023 | 20:11

Днес е Първи Май ! Ден на труда. Има ли на Територията профсъюзи и чии интереси защитават? УЖ на работниците?! И се оказва, че и те като администрацията - щом заплатите им са от бюджета, останалото е без значение. И нека не си мислим, че това е ден от миналото - нали все пак е възникнал в Щатите, в Турция днес има стачки, само ний сме пак заспало ПЛЕМЕ, чакащо някой да помисли за нас. Е, дедо Иван вече не ни е драг, на чичо Сам му е през оная работа - иска само територия - без племето... Тъжно, Седларов, Тъжно. А трябваше да има инициативи /празненства танци/ организирани от Политработниците и на Подкрепата и на другите /оня Пламен незнам кой си/. Трябвало, ама..... друг път! А за годишнината от Априлското въстание е, ще направи някой една заря - да отбие номера....

Отговори
5 4
Драган

Драган

04.05.2023 | 06:02

На Трифон Зарезан да не пием ли!?Това не е ленински съботник за робски труд а се работи по определени завишени тарифи другарю.

Отговори
0 1
2023

2023

01.05.2023 | 18:55

Това което направиха на гарата е за прокуратурата. Грандоманщина безкрай по герберски. Съсипаха го тоя град за тези 10 години. Презастрояване и спално за бедните роби а чорбаджиите са в Родопите като през Римската империя.

Отговори
7 4
Mимет

Mимет

01.05.2023 | 17:09

Цяла година работа и на празника на труда ли? Експлоататори!

Отговори
5 3
Ха-ха-ха каква връзка с булевард "Македония"

Ха-ха-ха каква връзка с булевард "Македония"

01.05.2023 | 16:52

Този булевард го няма в плановете за изпълнение в близките 10 години на община Пловдив! Мръсните гербаджии не искат да построят нито един от шестте чакащи 43 години булеварда в Район "Южен"! За какви връзки лъжеш Йеремиева?

Отговори
8 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?