Следвайте ни

Търсят строител за нова забавачка на бул. "Ал. Стамболийски"

Детската градина трябва да се издигне на празния терен до Онкото

Търг за строеж на детска градина на бул. "Александър Стамболийски" обяви Община Пловдив след 7-месечно протакване. Строителното разрешение е в сила от декември 2018 г. "Процедурата за обществена поръчка досега можеше да бъде проведена и строежът да започне още в ранна пролет", коментира вчера кметът на "Южен" Борислав Инчев, който от началото на мандата настоява за ново детско заведение в "Южен" заради голям дефицит на свободни места. От Община Пловдив не са дадени правомощия на районния кмет да организира търга и да сключи договор със строителна фирма.

Поръчката е на стойност 3 875 000 лева без ДДС. Забавачката ще се изгражда върху празния терен до Онкодиспансера по проект, одобрен през миналата година. Сградата ще е монолитна, на две нива, с топлоизолация. Предвижда се озеленяване на двора, две чешми, четири къта с гумирана настилка, детски катерушки и четири пясъчника. Забавачката ще е с капацитет от 200 деца, разпределени в осем групи от по 25 деца.

Едно от изискванията към кандидатите на търга е през последните три години да са реализирали  минимален общ оборот при строителство на сходни сгради в размер на 7.7 млн. лева, тоест двойно по-голям от стойността на поръчката. Общината поставят също така условие кандидатите да са изпълнили минимум 1 строеж или основен ремонт на сграда за обществено
обслужване с разгъната застроена площ минимум 2200 кв. м, която включва изграждане и на плувен басейн.  

Една от фирмите, която отговаря на тези условия, е ГБС - Пловдив. По договор с Община Пловдив тази компания е построила ДГ "Котаракът в чизми" в същия район "Южен". Новата градина на бул. "Александър Стамблолийски" ще бъде подобна. 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?