Следвайте ни

Търсят изпълнител за обновяването на Дондуковата градина

viber icon

Район "Централен" стартира процедура по обществената поръчка за цялостната рекострукция и ремонт на Дондуковата градина. Срокът за подаване на документи от страна на желаещите да изпълнят ремонта е 17 януари 2021 година.

От документите става ясно, че освен облагородяването на зелените площи е включено и цялостно реабилитиране на инфраструктурата, изграждане на детска площадка, ВиК ремонти, нови фонтани, цялостно озвучаване на парка, както и нови огради и павилион. Разрешително за ремонта от Община Пловдив има издадено още през 2018 година, като прогнозната стойност на цялостното обновяване на Дондуковата градина е 3,7 мил. лева без ДДС. 

Градината е създадена след Освобождението през 1878 г. и благоустроена от прочутия Люсиен Шевалас. Главен вдъхновител и разпоредител за оформянето й е ген. Дондуков, чието име носи и до днес. Градината е първата обществена зелена площ, която се урежда в центъра на града.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГОЧО

ГОЧО

30.12.2020 | 14:27

Т.Н. ОТ ВАС ДОНДУКОВА ГРАДИНА ВСЪЩНОСТ Е ГРАДСКАТА ГРАДИНА.ТАКА Е ИЗВЕСТНА В ГОДИНИТЕ НАЗАД!!! СТИГА С ТЕЗИ РУСИЗМИ И ПРОЧИЕ.ГРАДИНАТА С ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ СИ Е ГРАДИНАТА"ЦАР СИМЕОН"-НА ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ Е КРЪСТЕНА,НЕ НА ТОЯ С 800-ТЕ ДНИ...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?