Следвайте ни

Търси се собственичката на изоставен апартамент

Каня съседите да дойдат в кметството, за да им помогнем и съдействаме, заяви районният кмет Димитър Колев

viber icon

Гълъби са превърнали изоставен апартамент в Пловдив в подобие на септична яма, а съседите не могат да спят от миризмата. За това сигнализираха читатели на „Марица“. В жилището на булевард „Копривщица” 21 живеят стотици гълъби. Терасата е пълна както с живи, така и с мъртви птици, а на пода има близо 20-сантиметрова кора от изпражненията им.

„Вонята се носи из целия вход, ще плъзнат зарази, а тук живеят деца. От години се борим с този проблем и няма промяна, вдигнали сме ръце“, каза дама от входа пред репортерите на „Марица“. „От стените се стичат изпражненията, а децата долу си играят. Съседката от съседния апартамент на изоставения никога не отваря прозореца си“, разказа възрастна жена от жилищната сграда.

Преди 15 години собствениците на дома - семейство Вампарови, починали, след това дъщеря им заминала за София и напълно изоставила жилището. „Повече от десетилетие собственичката не е идвала и домоуправителят не успява да се свърже с нея. Тя изобщо не се интересува в какъв ад живеем“, каза друга съседка.

По думите й, птиците първоначално превзели само терасата, но вече били проникнали и в самото жилище през отдушника на банята. 

„Оплакахме се в полицията и служителите успяха да се свържат с жената чрез призовка. Тя обещала, че ще дойде, но така и не се появи“, оплакаха се съседите. Жителите са притеснени и вече не знаят какво да предприемат.

„Живеещите във входа трябва да организират Общо събрание и да се намери решение“, каза Димитър Колев, кмет на район „Западен“. Той обясни, че за да се влезе в жилището и да се почисти, е необходимо прокурорско или съдебно разрешение. „Каня съседите да дойдат в кметството, за да им помогнем и съдействаме. Ще използваме юридически начини, за да влезем в жилището. Ще издирим собственичката и ще й изпратим писмо“, обеща Димитър Колев пред „Марица“. По думите му, ако собственичката откаже, ще бъде призована от съда. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Mара

21.08.2019 | 23:50

Тя собственичката може и да е умряла той писмо ще и праща, дебила. Че и по съдебен ред щял да я привиква..

Отговори
3 1

член на ГЕРБ

21.08.2019 | 21:52

митко колев е безгръбначен мошмурок

Отговори
1 1

Ай стига бе!

21.08.2019 | 21:23

Има и по-лесен и ефективен начин да си решите проблема...

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?