Следвайте ни

Строят нова детска градина в "Кючук Париж"

Двуетажна детска градина ще се строи на бул. „Александър Стамболийски” в район „Южен”, след като се избере изпълнител. Обществената поръчка е обявена тези дни и на 24 октомври ще се отварят оферти. За забавачката е отреден общински терен с площ над пет декара в близост до Онкодиспансера. Още декар и половина са планирани за озеленяване. За новата градина от местния бюджет са предвидени 3 875 000 лева без ДДС.

Още през миналата година е изготвен проект и е издадено строително разрешение.  Сградата трябва да бъде напълно завършена за две години, но се предполага, че кандидатите, които ще участват в търга, ще предложат по-малък срок. Осем групи с общо 200 деца ще има в новата забавачка. За малчуганите ще има четири детски площадки с катерушки и пясъчник.

От кандидатите се изисква да представят документи, че в последните три години са изпълнили поне един строеж или основен ремонт на сграда за обществено обслужване с разгъната застроена площ минимум 2200 кв. метра.

Другото условие е да са реализирали досега оборот най-малко за 7,7 млн. лева. В „Южен”  отдавна чакат поне още една детска градина, защото има голям дефицит на места. Забавачката ще е в близост в новите жилищни комплекси и кварталите „Остромила” и „Беломорски”.

През последните 20 години в района е построена само една детска градина - "Червената шапчица", и с допълнително крило е разширена ДГ "Ралица" в "Коматево".  

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?