Следвайте ни

Строят нова детска градина в "Кючук Париж"

viber icon

Двуетажна детска градина ще се строи на бул. „Александър Стамболийски” в район „Южен”, след като се избере изпълнител. Обществената поръчка е обявена тези дни и на 24 октомври ще се отварят оферти. За забавачката е отреден общински терен с площ над пет декара в близост до Онкодиспансера. Още декар и половина са планирани за озеленяване. За новата градина от местния бюджет са предвидени 3 875 000 лева без ДДС.

Още през миналата година е изготвен проект и е издадено строително разрешение.  Сградата трябва да бъде напълно завършена за две години, но се предполага, че кандидатите, които ще участват в търга, ще предложат по-малък срок. Осем групи с общо 200 деца ще има в новата забавачка. За малчуганите ще има четири детски площадки с катерушки и пясъчник.

От кандидатите се изисква да представят документи, че в последните три години са изпълнили поне един строеж или основен ремонт на сграда за обществено обслужване с разгъната застроена площ минимум 2200 кв. метра.

Другото условие е да са реализирали досега оборот най-малко за 7,7 млн. лева. В „Южен”  отдавна чакат поне още една детска градина, защото има голям дефицит на места. Забавачката ще е в близост в новите жилищни комплекси и кварталите „Остромила” и „Беломорски”.

През последните 20 години в района е построена само една детска градина - "Червената шапчица", и с допълнително крило е разширена ДГ "Ралица" в "Коматево".  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?