Трябват ни 2000 лева на месец, за да преживеем

С 1913 лева месечно трябва да разполага четиричленно семейство, за да си осигури основните хранителни стоки и да плати разходите за жилище. Това съобщи Любен Томев, директор на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. През последните 3 месеца има лек спад в цените на някои хранителни стоки - зеленчуци, зърнени храни и някои млечни продукти. Затова броят социално слабите у нас не е нараснал. Това обаче не означава, че живеем по-добре, коментира Томев.

Изводите сочат, че жизненото равнище на българите е в пъти по-ниско от това на хората в другите страни - членки на Европейския съюз. Ако в ЕС средно около 10 процента не могат да поддържат адекватно отопление, то в България това са 32 на сто от хората. Подобна е ситуацията и по редица други показатели. От тях става ясно на всеки, че в България има много лоши условия, уточни Томев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
olele

olele

29.09.2012 | 10:58

a be narode izrudeni kade ste trugnali kakvo pravite onzi komentar ot %1 a be chovek predi da draskash prostotiiki,po tochno ligavshtini pomisli malko kolko sa tva 1913 leva za 1 chovek! v momenta sme 2ma choveka i jiveeme s 350 leva na mesec i ne se oplakvame a ti mi revesh q se stqgai i se radvai i na tova koeto imash, shtoto moje da ne e za dulgo

Отговори
0 0
+#1

+#1

22.10.2009 | 22:19

какво са 1913 лв на цените, които са вън на пазара? На сам човек не са достатъчни, камо ли на четиричленно семейство с бързо растящи деца. Все пак, след като Бойко Борисов стана мин.пред., нещата малко или много започнаха да се променят в положителна посока и това са фактите. И българинът започна да разбира стойността на живота около себе си и да се въздържа да е толкова злобен и да съска, с малки изключения на закъсняли пубертети.

Отговори
0 0
Марин

Марин

22.10.2009 | 08:49

На социолозите им ПЛАЩАТ за да лъжат в стъкмистиките за рейтинга на Бойко Борисов , но на ВАС КОЙ ВИ ПЛАТИ , за да ЗАБЛУЖДАВАТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ , че той , дУпетатите му или министрите му изобщо правят нещо УМНО и нормално ,драги ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ ?! Колкото и да му лижете гъза , Бойко Борисов за 100 дни ДОКАЗА единствено : 1. Че е елементарен и първосигнален човек с огромно самочувствие и без грам покритие! 2. Че дърдори като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване! 3. Че вечно някой още му е виновен и крив! 4. Че е всичко друго но не и управленец! Неговата роля е не да решава проблемите. а да ги създава! 5. Че не блести с интелект! Феновете му също!...

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?