Следвайте ни

Тримесечно бебе ще участва във възстановката на събитията от 1885 г. в Пловдив

viber icon

За 15-а поредна година членовете на комитет „Родолюбие“ ще направят възстановка на събитията от 6 септември 1885 г. – Съединението на Княжество България с Източна Румелия. По традиция събитието ще започне от 19 часа пред Военния клуб.

„Участниците са между 80 и 90. Най-малкият ще бъде 3-месечно бебе – детето на семейство, което членува в комитета, а най-възрастният участник е на 66 години и влиза в ролята на генерал-губернатора Гаврил Кръстевич“, обясни пред „Марица“ Веско от комитет „Родолюбие“.  Той допълни, че има хора, които ще участват за първи път във възстановката. Те са от новоприсъединилите се към патриотичното сдружение. 

„Ще се опитаме в тази пандемична обстановка да направим празника на хората и едновременно с това всичко да е безопасно, съгласно противоепидемичните мерки“, посочи Веско. 

От комитет „Родолюбие“ канят всички пловдивчани и гости на града на възстановката от събитията на 6 септември 1885 г. Там ще могат да се насладят на автентични оръжия и униформи и да си припомнят великия исторически момент. 

Програмата по повод Съединението и празника на Пловдив започна още сутринта с мемориален маратон и тържествен молебен, като ще завърши с тържествена заря. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?