Следвайте ни

Трима директори на Общински предприятия напуснаха

viber icon

Три предприятия се управляват от временно изпълняващи длъжността "директор" заради местните избори. Шефът на "Чистота" Иван Стоянов е избран за кмет на район "Източен", а неговият колега от "Градини и паркове" Стоян Алексиев - на район "Северен". Двамата ръководеха предприятията по осем години.

Молба за напускане от ОП "Радостни обреди" подаде наскоро и Румяна Толова. Директорката е предпочела да стане общински съветник, след като беше избрана с листата на "Кауза Пловдив" в местния парламент.

Директорите на предприятията се назначават със заповед на кмета и досега това ставаше без провеждане на конкурси. Предприятията са бюджетни структури, а не търговски дружества и в закона няма изискване за конкурс.

За евентуален директор на "Градини и паркове" се спряга бившият кмет на "Източен" Николай Чунчуков. Той е агроинженер. Ако това предприятие се слее с "Чистота", може би ще се търси друг вариант.

При сливането на "Радостни обреди" с "Траурна дейност" шефските функции вероятно ще поеме Коста Попов. Той е дългогодишен директор на ОП "Траурна дейност", доказал професионалните си качества.

Георги Божев, който оглавява "Зооветеринарен комплекс", може да управлява и зоопарка. Има достатъчно голям опит.

В мандата на Славчо Атанасов беше шеф на стопанските дейности в Община Пловдив с отлично познаване на материята, а след това оглави предприятието, където успешно се справя със задълженията.

Минко Михайлов, назначен на ръководния пост в "Зоопарк Пловдив", не е показал по никакъв начин каква роля изпълнява на директорския стол в предприятието с шестте маймунки и незавършена зоологическа градина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?