Трикове за перфектен тен на лицето

С фон дьо тен и пудра се постига перфектен тен по всяко време на годината. Добрата основа на кожата е ключът към съвършения грим. Умело нанесен фон дьо тен, фиксиран с пудра, прави кожата гладка и с равномерен тен.

И най-добрите професионалистки в гримирането изпитват трудности в нанасянето на основата. Едни „мажат" смело, докато натрупат няколко пласта, което е неестетично и вредно за кожата. Други се страхуват да не изглеждат като с маска на лицето и не успяват да постигнат равномерно покритие. Как се постига равномерен тен с фон дьо тен и пудра?

 Перфектен тен с фон дьо тен

Когато избирате фон дьо тен, не слагайте нищо на лицето. Като го тествате директно, може да проверите дали нюансът, който купувате, се доближава най-много до вашия естествен цвят на лицето.

Предварително преценете дали се стремите към естествен вид на кожата или ще присъствате на официално събитие, където ще ви снимат. Ефектът на фон дьо тена трябва да бъде едновременно подходящ за вашата кожа и за това, което искате да пресъздадете.

Избягвайте розовеещ фон дьо тен. Жълтеникавите тонове изглеждат по-естествено върху всяка кожа. Не се опитвайте да покривате кожата с белези, петна или пъпки с по-дебел слой фон дьо тен. Нанесете тънък слой върху цялото лице. Всички видими несъвършенства прикрийте с коректор. Фиксирайте с пудра.

Добре нанесеният фон дьо тен, който съответства на цвета на кожата ви, може лесно да бъде объркан с перфектната кожа.

 Перфектен тен с пудра

Пудрата фиксира фон дьо тена и/или коректора и им пречи да се изтриват. Попива мазнината и отстранява мазния блясък на лицето, които може да се появят през деня (макар че понякога се налага да слагате по малко пудра от време на време). Много жени избягват пудрата, защото мислят, че прави грима прекалено тежък. Всъщност това зависи от техниката на нанасяне. Качествените пудри са толкова фини, че е достатъчно съвсем леко поръсване за фиксиране на основата. Пудрите в жълтеникави тонове са подходящи почти за всеки цвят кожа, дори и за много тъмния. Пудрата с блестящи частици е идеален завършек на грима за специални случаи. Но бъдете внимателни с нея, защото блестящата пудра се отлага в гънките на кожата и може да подчертае всички линии и бръчки, които имате по лицето. Избягвайте я също, ако имате мазна кожа.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?