Следвайте ни

Три дни вкусни изкушения на Mood for Food 2

От 20 до 22 септември на Малката главна ще се проведе дългоочакваното второ издание на кулинарния фестивал на открито "Mood for Food", „Настроение за храна“. Празникът със сигурност ще задоволи вкусовете и на най-претенциозните гастрономи. 

Ул. „Райчо Даскалов“ ще се отрупа отново със сергии, предлагащи всевъзможни сладки, солени, пикантни, кисели, горчиви, люти вкусотии. Пловдивчани и гости на града ще имат възможността отново да се насладят на богато разнообразие от познати и непознати гозби, веган специалитети, месни шедьоври.

„Mood for food“ си има своя философия: „Наслада от храната. Споделяне на преживяването. Забавление с любимите хора“, която започва да изповядва още днес в 17 часа, когато стартира играта „Разпознаване на сирената“. След нея в 18 часа ще има зрелищно надяждане с бургери, а за доброто настроение на всички ще се грижи DJ.

Вторият ден от стрийт феста започва още в 12 часа със забавления и вкусни предизвикателства. Най-любопитните ще могат да разберат как се правят сурови бонбони и други вкусотии, а вечерта в 21.30 часа гости на празника ще бъдат момчетата от „Ъпсурт“, които наскоро зарадваха почитателите си с новия си албум "Неправилен рап".

Атракция на третия финален ден от “Mood for food” ще е демонстрацията на правене на торта с блендер. Успоредно с музиката и забавленията ще цвърчат вкусни мръвки, ще се лее крафт бира, ще ухае на кексчета. 

Кулинарният фестивал "Mood for food" е част от календара на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Габриела Лазарова

Редактор

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?