Следвайте ни

Тръгва делбата на милионите от "Мелина Меркури"

viber icon

Фондация "Пловдив 2019" започва да събира проекти, които ще бъдат финансирани с 3-те милиона лева от наградата „Мелина Меркури”. Те бяха запазени за финансиране  на 2020 и 2021 година. От днес до 30 ноември отворената покана „Наследство” ще събира проекти, които, ако бъдат одобрени, ще получат финансиране на три прага. В най-горния са събития и фестивали, които търсят по 450 000 лева за година. Вторият праг е за проекти до 70 000 лева, а третият -  за такива до 10 000 лева. Целта е да има продължение на наситената програма на ЕСК.

Очаква се кандидатите да участват и със свои средства в проектите. Те имат право да кандидатстват и само за една от двете години със съответно издание на фестивали, ежегодни или еднократни събития.

През последните три години фондацията направи над 20 отворени покани. По тях кандидатстваха 1600 проекта, като одобрените от тях са над 450. Отворената покана е до 30 ноември. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?