4232

Тревога! Пловдивчани търсят стопаните на изгубено кученце от рядка порода

Загрижени пловдивчани предприеха мащабна акция във фейсбук, за да открият стопаните на изгубено кученце. Днес малко преди обед гражданка сигнализира, че рунтавият дребосък е бил открит на пейка на ул. „Дивна“ 23 в район „Западен“, където е прекарал цялата нощ.

Ако някой е изгубил четириногия сладур от рядката порода ши тцу, може да го познае по това, че той има розов нагръдник, пишат потребители в групата „Кучета Смирненски“.

Според една от участничките в нея „кученцето е ужасно сплъстено, с множество осили, забити в топки косми“. Жената твърди, че го е прибрала при себе си, докато се намерят стопаните. 

Според друга очевидка обаче животинчето е поддържано и не е сплъстено, и вероятно някой го търси.

Загрижените потребители в групата са разпространили съобщението по социалните мрежи, за да могат по-бързо да се намерят собствениците на четириногия любимец. Те молят кученцето да бъде прибрано, за да не пострада. Настояват и да бъдат държани в течение на сагата.

Адекватно звучи и предложението животинчето да бъде заведено на ветеринар, който да го прегледа и да прочете чипа му, ако има такъв.

Засега обаче няма данни дали собствениците на красивия пес са се свързали с дамата, която го е прибрала.

Ако някой разпознае изгубеното кученце, може да пише в групата „Кучета Смирненски“.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 5 оценки
3.8/5 от 5 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?