Следвайте ни

Траурните паркове  в Пловдив в море от цветя на Задушница

viber icon

Десетки  продавачи на цветя  посрещат хората, дошли да се поклонят пред паметта на близките си в траурните паркове в Пловдив.  Пред входовете  на гробищата  са наредени безброй есенни цветя -  от популярните карамфили до пищните рози. 

Цените варират от 50 стотинки до 3 и 5 лева за стрък,   в зависимост от вида на цветята.  "Обикновено пред гробищата хората предпочитат по-свежи и по-трайни цветя, а и по-евтини. На тези, който видимо са  по-бедни, давам стръкче  по 20 стотинки. Една възрастна женица взе да брои жълти стотинки, съжалих я, че няма пари, и й подарих няколко цветенца, за да ги остави на гроба на мъжа й", разказа една от търговките.

Църквите са отворени за миряни. Служителите от КАТ  от сутринта регулират трафика около траурните паркове, за да няма задръствания. 

"Организацията е уточнена предварително, за да могат гражданите да се поклонят на Задушница без неприятни инциденти. Активно ни помагат дежурните екипи от КАТ, полицията и охранителната фирма", коментира директорът на общинското предприятие "Траурни дейности" Коста Попов.

 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?