Следвайте ни

"Траурни обреди": Всички с маски на Задушница

viber icon

Дежурни екипи на общинското предприятие "Траурни обреди"  ще следят днес  за реда на всички гробища в Пловдив и ще наблюдават дали хората си слагат предпазни маски.

"Не бива да пренебрегваме мерките срещу разпространението на коронавируса, пандемията в целия свят е в разгара и на места, където се събират повече граждани, трябва да си носят маски",  прикани Коста Попов, директор на предприятието.  Той отбеляза, че  смъртността в областния град  влезе в обичайната си статистика за разлика от пролетта, когато  изненадващо беше намаляла.

Коста Попов

Всички траурни паркове са почистени . Осигурени са съдове за смет, чешмите ще работят още 10 - 15 дни, а след това спират за зимата, за да не се спукат тръбите от студа.

На гробищата има охрана. За паркиране и реда помагат служители на КАТ и Шесто РУП.

"За предприятието днес е работен ден, всички наши служители са на разположение на гражданите", каза Коста Попов.

 

От Община Пловдив са разпоредили на превозвачите да пуснат повече автобуси, като в работните дни, по линиите към траурните паркове. Иначе градският транспорт в събота и неделя  работи по разредени разписания и повече се чака на спирките.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Абе тъпан изкукал

Абе тъпан изкукал

08.11.2020 | 06:36

Ами вземи и се ровни в статистиката какви набори са се раждали преди 70 80 90 години някъде до към 1960 година е края на бума на раждаемоста И така тъпан сега пък съответно да идва пика на смъртноста на тези набори Освен ако някакси стъкментестически не им дигнем средната продължителност на живот и да ги чакаме да умрат след 20 .30 години на по на 100 ...110 години което на практика няма как да стане Защото като си имал преди време висока раждаемост след да премем както е сега след 70 80 години ще има и повече материал грубо казано за опяване Интересно с днешната ниска раждаемост каква смъртност ще отчитат недай си боже капацитети като теб Тук липсва едни проценти от всеки набор който де е изгубил във времето и са починали по млади от професионални придобити заболявания катастрофи природни бедствия пожари

Отговори
0 0
Цирк Ковид

Цирк Ковид

07.11.2020 | 10:06

Я какво невероятно нещо Направо ЧУДО Баш тия който пичелят най много от смърта да ни призовават да се пазим за да не умираме Явно от ковид истерията повече се пичели И яко са ги нагушили по някаква незнайна програма Все едно кебапчията да викне Не яжте от мойте кебапчета че ще хванете Короната Цирк Ковид

Отговори
2 3
КУКУ

КУКУ

07.11.2020 | 11:27

Абе тъпан, на фона на вече по 60 умиращи за ден от Ковид тия л айна дето си ги писал, осъзнаваш ли колко си неадекватен? Вземи един молив и сметни при 60 умиращи на ден до началото на април колко хиляди предстои да умрат. Ударите на епидемията ще попадат все по-близо до теб и твои близки. Тъпан!

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?