Следвайте ни

"Тракия" с полигон за кормуване, още 140 000 лв. за спорт

Районните кметове се молят за пари

viber icon

Съоръжението ще се проектира върху празен общински терен в „Тракия“, ако на утрешната сесия съветниците  гласуват 36 000 лева.  Идеята е на градската администрация.

 

В Пловдив няма специално отредено място, където да се обучават бъдещите шофьори и с изграждането на полигон ще се повиши нивото на подготовката, счита кметът на „Тракия“ Костадин Димитров. Подходящ терен има до паметника на Скобелева майка. Проектът ще включва и сграда, която ще се предоставя на автошколи за преподаване на теория. 

 


Предложението беше внесено за гласуване на последната сесия преди лятната ваканция, но опозицията го бойкотира. Заедно с него тогава отпадна финансирането и на още десетина проекта.  Както „Марица“ писа, съветниците бяха отказали бюджетни пари дори и за археологическите разкопки на Римския форум-север до Одеона.

 

Администрацията предприема утре повторен опит за изменение на бюджета, като вкарва  исканията за пари за повторно гласуване. За разкопките са предвидени 28 000 лева. Ако не ги отпуснат, проучването на античния площад до Одеона ще спре, тревожи се  археоложката Мая Мартинова.

 


За видеокамери на бул. „Кн. Мария Луиза“ се искат 40 000 лв., а за наблюдението на новия фонтан на Бунарджика - 70 000. Допълнително за спортни дейности са предложени 140 000 лева, тъй като заложените в бюджета пари  в размер на 1 240 000 лева свършиха.  За отводнителната система на бул. „Марица-юг“ кметът на „Централен“ Георги Стаменов чака 6000 лева.

 


 Колегата му от район „Източен“ Николай Чунчуков се надява на 6303 лева за ремонт на футболното игрище в „Изгрев“. Той е заявил, че  още 29 460 лева  трябват за заплати на персонала, който ще бъде назначен в  две нови яслени групи в ДЯ „Веселушка“.  
Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?