Следвайте ни

Тръгва ремонтът на северното платно на бул. "Христо Ботев" в Пловдив

Две години след обществената поръчка най-сетне се намериха пари

viber icon

До броени дни ще стартира ремонтът на северното платно на бул. "Христо Ботев" в отсечката от Централна гара до "Коматевско шосе”. 

Изпълнител ще е фирма "Драгиев и ко", а срокът в който трябва да приключи ремонтът, е краят на годината. След като се стигне Коматевският възел, трасето ще бъде продължено по бул. "Копривщица" до бившата Гарнизонна фурна.

Припомняме, че поръчката за проекта беше пусната още през 2018 година, но заради недостиг на средства работата така и не започна. От южната страна на Коматевския възел е включен и ремонтът на Коматевско шосе до кръстовището с бул. „Ал. Стамболийски".

Финансирането в размер на 6.5 милиона лева е осигурено от МРРБ, като парите ще минат през ВиК, а не през Общината, което значи, че възложител ще бъде водният оператор. По проект се предвижда както премахване на паважа, така и подмяна на водопровода по цялото трасе.

В края на 2018 година кандидати за изпълнението на проекта са две добре познати фирми под тепетата - „Драгиев и ко“ и „Пътинженеринг“. Тогава техническите и ценови оферти на двете компании бяха почти идентични, като фирмата на Цанко Драгиев спечели с малка преднина.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

пак ли

пак ли

29.03.2021 | 19:42

Тоя ремонт ще се точи поне две години. Знаем колко бързи са "Драгиев и ко".

Отговори
3 1
dii

dii

29.03.2021 | 16:56

Вие нормални ли сте бе? Как до края на годината ще го ремонтирате? Това да не са висящите градини на Семирамида или планирате ремонта да извършат бай Пешо и бай Иван с помоща на една ръчна количка и две лопати. Няколко стотин метра ще ги ремонтирате 9 месеца? Чувате ли се какво говорите?

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?