49
Следвайте ни

Тръгва дългоочакваният ремонт на бул. "Дунав" в Пловдив

viber icon

Дългоочакваната реконструкция на бул. „Дунав” тръгва до края на тази година със средствата, които община – Пловдив получава от ЕС по ОП „Околна среда”.

Подмяната на магистралния водопровод с отклоненията и възстановяването на пътната настилка са включени в проекта за Водния цикъл, който се изпълнява от миналата година. 

До няколко дни ще бъде подписан договор с консорциум,чийто основен партньор е фирма „ПИМК”, каза зам.-кметът Пламен Райчев. 

Ремонтът струва близо 20 млн. лева. Общината е осигурила от своя бюджет 1,8 млн. лева за основното преасфалтиране на бул. „Дунав” до края на Брезовско шосе. 

Пламен Райчев се надява, че строително – монтажните работи ще започнат в началото на декември. Той обаче подчерта, че в момента се работи на няколко възлови булеварда в Пловдив и не е уместно да се затвори и част от бул. „Дунав”.

 „Постоянно се извиняваме на гражданите за неудобствата, които се създават заради ограничаване на движението, но няма как да се прави ремонт без частичното спиране на трафика. Затова  ще изчакаме с бул. „Дунав”, за да не се създава транспортен хаос”, коментира зам.-кметът.

 От ВиК – ЕООД обещават  до края на ноември да приключат с ремонтите на бул. „Христо Ботев”, „Копривщица” и Коматевско шосе, след което при благоприятно време може да започне работата и на „Дунав”. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

дии

дии

01.10.2021 | 17:27

след което при благоприятно време може да започне работата и на „Дунав” Ще го разкопаят и ще установят че времето е не благоприятно и така 1 (една) година

Отговори
1 0
а дано

а дано

01.10.2021 | 13:37

Обещания, обещания, обещания!!! Толкова лъжат, че вече никой не им се хваща, обаче щом в ПИМК-а ще налеят милиончета, може и да започнат нещо.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?