1553

Традициите оживяват в "Прослав" с малчуганите от детската градина

Да живеят българските традиции и обредност! Точно те са темата на празник, който организират в събота от Детска градина "Боряна" в пловдивския квартал "Прослав". Малчуганите ще пренесат енергията на пролетните празници, пресъздавайки традициите и обичаите по тях. В събитието ще вземат участие също гайдарската група към Народно читалище "Никола Й. Вапцаров" в квартала. 
Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и район "Западен". 

"България е древна страна. Дълга и разнообразна е българската история. И ние като истински българи можем само да се гордеем с онези традиции и обичаи, които не само са успели да ни съхранят през вековете, но които ни открояват от другите народи и са ни завещани завинаги… предавани от баща към син, от майка към дъщеря с любов и търпение. Децата от Детска градина "Боряна" ще ни подадат ръка и ще ни предадат силата на българското", гласи анонса на събитието.

Мисията на ръководството на детското заведение в "Прослав" е по един непринуден, желан и естествен начин да изгражда ден след ден, здрава и дълбока връзка с родното у децата, да съхранява българския фолклор, да  формира лична и културна идентичност, както и национална принадлежност у децата именно чрез пресъздаването на традиции, обреди и обичаи. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?