Следвайте ни

Тотев на крака при Марешки във Варна

Бизнесменът готов да влезе в Пловдив с бензиностанция под наем от "Арена" или "Микрон"

viber icon

Бизнесменът Веселин Марешки няма да играе на търг за общински терен, за да построи в Пловдив бензиностанция  с евтино гориво. Марешки иска да вземе под наем готов обект извън големите петролни вериги, например от "Арена" на разследвания Иван Тобиев или "Микрон". 

Това разказа  вчера кметът Иван Тотев, който днес ще се срещне за втори път с Марешки, но във Варна. Градоначалникът отива в морската столица заедно със заместника си Розалин Петков. Основната им цел е да видят как работи модерната система на информационно обслужване в община Варна и да разговарят с тамошния кмет Иван Портних. Между другото ще се срещнат и с Марешки. Община Пловдив ще бъде медиатор между Марешки и местните фирми, обясни Тотев.

Междувременно от общината ще искат съдействие от полицията, за да се справят с друг местен играч на пазара с горива. Униформените ще помагат на администрацията да си вземе игрището от ПФК "Векта" на Петър Никленов. Както "Марица" писа, в петък зам.-кметът инж. Димитър Кацарски и неговите служители бяха прогонени за пореден път от родители на деца от футболния клуб и самия Никленов, докато опитваха да влязат във владение на стадиона до къпалнята "Нептун". 

Кацарски е много чувствителен човек и не е могъл да изпълни заповедта, обясни кметът Иван Тотев и призова - нека да спрем с този балкански манталитет.  Никленов държи общинския терен, без да плаща наем по договор с фирма "Дайли", която беше концесионер на "Нептун". През януари миналата година договорът за концесията изтече.  "Дайли" подписаха договор за наем, отношенията ни са прекрасни и плувният комплекс ще работи и това лято, но с "Векта" не можем да се разберем, описа ситуацията Тотев.  Става дума за неуважение  и подигравка към другите спортни клубове, които редовно си плащат наем за базата. Те прости ли са, попита риторично Тотев. За игрището вече има заявки от други спортни клубове, включително и от "Локомотив". 

Петър Никленов  счита, че срещу него се прилага политическа репресия. Инвестирал съм 2 млн. в съблекални и терен и нямам намерение да подарявам този стадион, още повече че тук тренират 120 деца, не отстъпва бизнесменът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

пешо

пешо

01.03.2016 | 12:05

Не се заблуждавайте.Марешки,с това лице,обезобразено от интелигентност,но близко на електората,по разбираеми причини,е поредната маша на мафията.Благодетел е не той,както би казал безсмъртния Йода.

Отговори
0 0
-10

-10

01.03.2016 | 11:46

felix-някой си, когато Лукойл продава на високи цени, Путин е винове, когато Марешки продава на ниски цени, пак Путин е виновен. На това не му ли викат шизофрения?

Отговори
0 0
хо ши мин

хо ши мин

01.03.2016 | 11:01

Е Тотев няма спирачка.Чувствителния Кацарски който не си плаща сметките в ресторанта,не могъл да изгони фирмаджия ама не защото фирмаджията е толкова силен, а защотот родителите на 120 деца са зад него.Видяхме сина на Павлинка Кацарова какво направи с детските площадки под наем,ама най ми е интересно докъде стигна с разследването на Минко Минков бившия шеф на общински пазари,къде ли не го сложиха този корумпиран некадърник и отвсякъде пропищяха от него.Та ми е интересно тъй наречения инж Кацарски като е толкова грамотен защо не си разви бизнесчето ами се нареди на общинската трапеза.В това управление на града вече шуробаджанащината взема туморни размери и оправяне няма да има.

Отговори
0 0
Марин МАРИНОВ

Марин МАРИНОВ

01.03.2016 | 10:28

И аз имам определени икономически интереси в Пловдив и в тази връзка Г-н Тотев може ли да ми стане \"медиатор\" на моите частни интереси ? Или да ми каже какъв е реда или да дойде на една среща с мен примерно да разбере какви са и моите проблеми и намерения ???

Отговори
0 0
felixedmundovich

felixedmundovich

01.03.2016 | 10:27

Хайде ,като се върне от Варна ,кметът да ни разкаже малко повечко за въпросния \"бизнесмен\"Марешки -кво е правил в Москва, с какви пари е направил над 300 аптеки, от къде купува горивото за да подбива цените ,или има собствена рафинерия в къщи, до колко е истина ,че играе с парите на другаря Путин,който е решил да ни освободи за трети път и този път окончателно. Та кмете -слушаме те... Ясни ли са въпросите?!

Отговори
0 0
внос

внос

01.03.2016 | 09:40

Внос му е майката.Тука всичко се ръководи от Лукойл и другарят Златев от Правец.Як внос 3 месеца ,цистерните на лукойл да се моткат празни и ще свалят цените най-накрая.Най-бедния народ купуваме най-скъпия бензин ,за дапълним гушката на другаря Златев и другаря Пути.

Отговори
0 0
БРАВО

БРАВО

01.03.2016 | 09:38

Браво така се прави-като Марешки се ослушва и на крака ще му иде.Една бензиностанция на Марешки бута цените и на картелните бензиностанции около него.

Отговори
0 0
ха ха

ха ха

01.03.2016 | 09:27

Интересно Тотев трупа червени точки на гърба на Марешки,май доста се е притеснил нещо

Отговори
0 0
ха ха

ха ха

01.03.2016 | 09:27

Интересно Тотев трупа червени точки на гърба на Марешки,май доста се е притеснил нещо

Отговори
0 0
...

...

01.03.2016 | 09:25

Само така Кмете ! Изрини най-после мутренската сган дерибействаща в общинските имоти .

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?