49

Топлинен счетоводител цака клиентите със засечки навръх Гергьовден

Недоволни пловдивчани се свързаха с редакцията на "Марица" с оплакване от един от най-големите топлинни счетоводители. Стотици семейства са останали неприятно изненадани от странното решение на компанията "Бруната" да организира отчитането на топломерите и засичането им заради края на отоплителния сезон в официален почивен ден. 

Представителите на компанията са разлепили из блоковете бележки, според която в голяма част от район "Западен" и "Централен" екипите ще посетят адресите на клиентите си навръх Гергьовден, който е официален почивен ден и много хора ще пътуват заради дългия уикенд. Според пловдивчани това е начин потребителите масово да пропуснат първата дата, при която за засичането не се дължи такса. При повторното посещение обаче тези абонати, които не са осигурили достъп първия път, вече заплащат по 6 лева.  

Георги Попов споделя, че никога досега проверките на топломерите не са се случвали в почивни или празнични дни. Пловдивчанинът е един от многото клиенти на компанията, който ще пътува още от 5 май при роднини в страната и няма да успее да осигури достъп до жилището си. Пред репортера ни Попов е категоричен, че подобна практика е пълен абсурд, и изрази съмнения, че това е неволна грешка. "Преди три години изпуснахме и двете дати и от компанията категорично отказаха да ангажират служители в почивни дни. Днес вече първото отчитане ще се прави в официален почивен ден", коментира пловдивчанинът. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?