4020

Тони Стойчева, кмет на район "Западен": Пробутвали са на децата брашно с червеи и китайска риба

Районните кметства имат ангажимент да контролират качеството на храните в детските заведения и още в началото на мандата новият кмет на „Западен” Тони Стойчева беше организирала масови проверки в забавачките.

„Храната в детските градини, яслите и млечните кухни в района не беше на задоволително ниво и по-големият проблем, на който се натъкнахме, беше, че по-голяма част от домакините и отговорниците, които поръчваха продукти, не заявяваха на доставчиците определени видове храна и месо, защото били доставяни с лошо качество. По тази причина на децата с дни, а може би и с години не било предлагано пуешко, заешко, агнешко месо, каквито продукти са включени в рецептурната книга за здравословното хранене в детските заведения. Откакто започнахме да правим редовни проверки и да изпращаме писмени рекламации към доставчиците на храни, качеството има съществено подобрение”, разказа Тони Стойчева.

Тя сподели, че един от доставчиците е написал по повод на рекламацията, че подобни констатации има само в район „Западен” и че са целенасочени. „Това не е така. Ние държим парите, които се плащат за храната на децата, да бъдат разходвани максимално целесъобразно. Общината определя достатъчно високи цени за продуктите, които децата да получават, затова ние изискваме и качеството им да бъде високо. Не можем да предлагаме на децата китайска риба, телешко с неизвестен произход или брашно с червеи. Това е абсолютно недопустимо. Завишили сме много контрола и той ще продължи. Персоналът на детските заведения се убеди, че има нашата подкрепа. За нас не е важно кой ще е един или друг доставчик, защото единственото ни изискване е фирмите да предоставят високо качество на храните", коментира Тони Стойчева.

Оцени новината

Оцени новината
3.2/5 от 5 оценки
3.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Т*потоТони !

Т*потоТони !

04.04.2024 | 08:26

Нагла нахална, пр*ста без кариера адвокатка... Ще баталяса Район" Западен" Що не вземе се погледне в огледалото и да си сравни IQ тп

Отговори
1 0
Тая Кметица Стойно , Стойно а вярно Тони беше

Тая Кметица Стойно , Стойно а вярно Тони беше

04.04.2024 | 08:22

От тая Стойчева, по тъпо същество няма. В качеството на какво ще инспектира? Като контролният орган е БАБХ, Тая само си преписва заслуги! Трябва да си изпълняват ХАСЕП системата . Тъпо та дрънка е ,нагла нахална селянка от помакЛ.ка

Отговори
2 0
елма

елма

03.04.2024 | 09:27

Гласувах за г-жа Стойчева, но още с нищо не ме е впечатлила. Освен с неправилното си паркиране.

Отговори
6 5
Липи

Липи

03.04.2024 | 09:08

Г-жа Стойчева е истински пример , как трябва да се брани интересът на гражданите чрез нормално функциониране на институциите в рамките на своите компетентности !

Отговори
5 7
Т*потоТони !

Т*потоТони !

04.04.2024 | 08:27

Пример, за селко , нагло и т*по парче !

Отговори
1 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

03.04.2024 | 08:13

Поздравления, г-жо Стойчева! Пловдивчани сме с вас в битката срещу Октопода!

Отговори
8 9
Реалност

Реалност

04.04.2024 | 08:31

Копае дъното, драпа като котка на ламаринен покрив. Нещастен случаи е тая кметица

Отговори
1 0
саша

саша

03.04.2024 | 07:55

Най накрая на района се падна свестен кмет!!!Браво г-жо Стойчева!

Отговори
9 9
IQ-20

IQ-20

04.04.2024 | 08:29

Пример наглост, упоритост До сега успех и е дъното

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?