Следвайте ни

Тодор Каназирев кръстосва с пушка Балкана

viber icon

Зад всеки успял мъж стои една силна жена“, посочва Наполеон Бонапарт. Днес обаче в епохата на равенство между половете се случва и обратното - зад всяка успяла жена да стои по един силен мъж.Така или иначе половинките на влиятелните ни политици са тяхната скрита опора. Много често те гледат децата и въртят домакинствата, докато съпрузите им решават съдбините на народа. И на тяхното рамо политиците отпускат глава след тежките битки. Те ги нахъсват при победи и ги утешават, когато загубят. Дори да завладееш целия свят и да спечелиш всички избори, най-важното нещо си остава да има при кого да се завърнеш.

 

Из Стара планина обича да се разтоварва от всекидневните грижи Тодор Каназирев. Запален е по лов, особено когато се правят хайки на глигани.

„Голяма емоция е!  Като се качиш в Балкана, душата ти се отваря - спокойствие, релакс, чист въздух  и сладка приказка с колегите по дружинката кой какво е отстрелял”, описва хобито си съпругът на Дани Каназирева. Вкъщи има и френска антикварна пушка, произведена през 1935 година.    

Делови, обран, сдържан, малко говори, не си хвърля приказките на вятъра, грижовен баща и съпруг ​- така го описват приятелите. Свикнал е от малък сам да постига всичко в живота, затова още преди години е създал собствен бизнес, който му е позволил да стъпи здраво на краката си. С нежната си половинка се запознали на курса по английски, който тя водела. „Влюбих се от пръв поглед така, че си забравих за английския”, със смях  си спомня Каназирев. И тутакси допълва, че винаги я е подкрепял, когато учела до късно нощем, подготвяйки докторската си дисертация по конституционно право, а и във всичките <210> политически изяви. "Това е от полза за града. Нали искаме да живеем по-добре", простичко обяснява Тодор.   

Счита, че един мъж трябва преди всичко да бъде опора в семейството, дори когато съпругата е лидер в политиката. Обожава сина си Теодор. Когато той се родил, ставал всяка нощ да го приспива, съжалявайки крехката си съпруга. Не е имало неделя, в която да не заведе сина си на театър, концерт или на разходка в парка. Сега с Теодор, който е ученик в девети клас в ЕГ „Пловдив”, водят мъжки разговори като равноправни.

В семейството се знае, че ако таткото е решил да сготви някакво ястие, то ще бъде много вкусно. В кухнята Тодор ловко препасва престилката, запретва  ръкави и започва като истински готвач да приготвя кюфтенца или баница. "Нали знаете, че най-добрите готвачи в света са мъжете", отбелязва с широка усмивка той. И разказва, че когато има свободно време, най-много обича да пътува със семейството.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?