1939

Тодор Чонов, заместник-кмет по транспорта: Няма как да осигурим места за всички

Местата за инвалиди са недостатъчни, но ние няма как да ги осигурим за всички, които притежават автомобили със стикери, каза зам.-кметът по транспорт в ​Община Пловдив Тодор Чонов. Той подчерта, че подобни условия - за всеки инвалид  безплатно място в зоните с платено паркиране, няма в нито един град в страната.

Чонов посочи, че местата в „Синя зона” са малко над 2100. При нормата за отреждане на 2% от всички места за хора с увреждания ние сме определили повече и сме преизпълнили този показател, отбеляза зам.-кметът.

По негови думи, в комисията за организацията и безопасност на движението непрекъснато постъпват предложения за паркиране на инвалиди. „Ние ги изпълняваме, където позволява Наредбата за спиране и престой и габаритът на пътя, особено когато става дума за здравните заведения и учреждения. Готови сме да разговаряме за всяко предложение по тази тема”, увери Тодор Чонов.

Според общинската наредба, ако на  мястото, обозначено със знак "Инвалид", паркира кола без стикер, шофьорът ѝ подлежи на глоба. Санкцията е 200 лева, а в платената зона веднага пристига екип, който слага скоба. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?