2374

Тодор Чонов, зам.-кмет по транспорта: Премахването на левите завои до Водната палата ще намали инцидентите

Ням​а как Пловдив, който е най-динамично развиващият се регион, с инфраструктура, която е проектирана през 60-70-те години на миналия век за движение на 100 000 превозни средства, да поеме настоящия трафик, който е в пъти по-интензивен. Много пъти сме казвали, че ​в Пловдив влизат вс​еки месец по 5 млн. превозни средства. Няма как без подобни модерни инфраструктурни проекти да гарантираме успокояване на трафика. 

Считаме, че си струва да се изтърпи това неудобство, което ще бъде създадено сега, защото проектът ще  донесе огромен позитив за гражданите на Пловдив само след година-две.  Убедени сме, че решението за този проект е правилно и още щом това съоръжение заработи, трафикът ще се разтовари значително. Ограничаването на левите завои не е нещо, което ние сме измислили - такава е тенденцията в цяла Европа. Особено в гъстонаселена градска среда с интензивен трафик. Знаете, че точно левите завои са основна предпоставка за ПТП-та в градски условия.

Това съществуващо кръгово, според данните на Пътна полиция, е една от зоните с най-голяма концентрация на ПТП-та. Считаме, че премахването на левите завои тук е добро решение, защото кръстовището на Баня Старинна е със сериозен капацитет и светлинна регулация. Така че колегите имат подготовка и са проиграни различни варианти, така че циклите на светофарите на съседните кръстовища да бъдат настройвани според пиковите часове и трафика. 

Бул. „6 септември“ им​а допълнителен капацитет да поем​е новия трафик, защото е една от сравнително слабо натоварените артерии. Що се отнася до ул. „Никола Войводов“, тя ще бъде своеобразен байпас на източната част на бул. „Марица-юг", докато върви строителството, за което се извиняваме на гражданите и молим за разбиране и търпение.   

Започваме със затварянето на източната част на бул. „Марица-юг", като движението се пренасочва по ул. „Никола Войводов“ и бул. „6 септември“. Имаме уверение на строителя, че няма да се затваря "Цар Борис III Обединител", а само при нужда ще се ограничава движението. До началото на пролетта ще сме готови от изток срещу Водната палата и следващата година строителството ще продължи западно от моста на Панаира.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
Крайно време е

Крайно време е

06.10.2022 | 17:21

...да почнат да строят подлези и надлези ! Светофари през 50 метра не са решение ! И докога ще настояват за глупавата идея за отделни светофари за завиване ?! Да не говорим, че на кръстовище с пешеходна пътека, на зелена светлина преминават само два автомобила...

Отговори
11 1
ГОЧО

ГОЧО

06.10.2022 | 15:43

И ОТ БОЛШЕВИКИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА-"НЯМА ЛЯВ ЗАВОЙ,НЯМА ПРОБЛЕМ..."

Отговори
7 0
ГОЧО

ГОЧО

06.10.2022 | 15:41

СЕГА СЪЩЕСТВУВАЩОТО КРЪГОВО Е ПРОЕКТАНТСКА ПОРНОГРАФИЯ!!! ОТВРАТ ПРОФЕСИОНАЛНА!!! И НЕ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ,ЗАЩОТО НА АСЕНОВГРАДСКО ШОСЕ НА ПЪТ ЗА ЛЕТИЩЕТО НЯМА КРЪГОВО- КАРАМЕ НАГОРЕ-НАДОЛУ,ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В ОТСЕЧКАТА ЗА ЛЕТИЩЕТО.ПАК ТАМ ПРОЕКТАНТСКАТА МИСЪЛ ЗАБРАВИ ЛОКАЛНИТЕ ПЛАТНА И ГИ НАПРАВИХА ДОПЪЛНИТЕЛНО. НА БУЛ."КУКЛЕНСКО ШОСЕ" ЗАБРАВИХА В И К ПОДМЯНАТА И ОТНОВО ТУПИК В СТРОИТЕЛСТВОТО-И ДО ДНЕС НЕ Е ЗАВЪРШЕН ТОЗИ ОБЕКТ.ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ...ДИВОТИЯТА ИДВА ОТ ПРОЕКТАНТИТЕ И ОТ ЛИПСА НА ИНВЕСТИТОРСКИ КОНТРОЛ-ЧЛ.219 НК...

Отговори
10 2
Пепа Деведжиева

Пепа Деведжиева

06.10.2022 | 15:35

Левите завои в Европа ги избягват ако има кръстовище на две нива и на второто ниво има кръгово за да даде развръзка във всички посоки. Защо не кажете, че не може да се тегли повече заем и не можем да направим това съоръжение по европейски модел. А колко още ще се оскъпи този проект като се върнат усвоените пари по Региони в растеж, като се унищожи изграденото мълчите, а това че тези 200 м покрай Водната палата Европейската банка каза да си го самофинансираме, че не може два пъти за едно и също нещо да кандидатстваме, а? И после кажете, че проекта ще е за 9 милиона (без ДДС). Кого лъжете? А това че наказвате живущите и бизнеса по протежение на реката, а? Хората, които имат къщи или живеят в малките блокчета, но имат гаражи и дворове и си прибират там автомобилите как да излязат и да се включат в движението (могат да завият само на дясно). За бизнеса, къде спират бусовете за да ги заредят (нали ще направят задръстване) и колко майни ще изяждат? Къде ще спрат родителите за да си вземат децата от Хуманитарната гимназия? Къде ще спират клиентите и адвокатите за да отидат в Съдебната палата, а? Къде ще спират хората за да посетят нотариалните кантори, а? Паркинга на бившият ТЕЛК става безпредметен, тъй като ако там си паркирал за да се изнесеш от квартала трябва да завиеш обратно по 4-ти Януари и да излезеш на 6-ти Септември, а ако е час пик и родителите са запушили ул. 4-ти Януари за да си вземат децата ти какво правиш? Чакаш с часове. Така, хората правят тунели под океана, няма невъзможни неща, но тук нито има площ за такава развръзка, нито пари за такова нещо и като няма няма смисъл да осакатяваме нещо което да си въобразяваме че е нещо модерно и удобно. А, да не говоря колко дървета се изсичат и колко зеленина унищожаваме и какво оставяме на 1800 ученици с намален кислород, но с увеличени газови изпарения. И по смисъл от казаното от кмета (по повод почистването на р. Марица) че птичките му са мили, но хората са му по-мили, та сега ни демонстрира с ината за проекта, че хората са му мили, но асфалта му е по-мил

Отговори
9 5
Коментарът е точен

Коментарът е точен

17.10.2022 | 14:58

Друг е въпросът,че и сега няма никаква достатъчна възможност за паркиране по Марица,особено в час пик за Хуманитарната и Съда.Но така си е петното,център,стари сгради и улици..няма накъде нещо да се разшири.

Отговори
0 0
Сенко

Сенко

06.10.2022 | 14:52

Кръговото си беше супер, друг е въпросът, че масово в гр. Пловдив участниците в движението не осъзнават, не разбират, не знаят и т.н. как се използват кръговите движения. Като гледам как ще изглежда "новият модерен път" бих казал, че ще има много нарушения, минаване през островчета, неразрешени завивания в обратна посока. И не на последно място искам да призова служителите и директора на кат Пловдив, да не гледат само за превишена скорост и да крият камерите по всевъзможни начини, а и, че трябва да се обърне много голямо внимание на хората правещи ляв завой на Пещерско шосе на излизане от паркингите на Лекси,, Лидл, Кауфланд и т.н.Забраненият обратен завой на площад Съединение, на светофара на Четвъртък пазара (че чак като им свиря и ми се карат и ми викат-какво си ми се разсвирил бе). Използването на мигачи, спирането в час пик по булеварди където и без това преминаването е затруднено.Та в крайна сметка новият път до водната палата е като рекламата на джъмбо-джъмбо, джъмбо, джъмбо, джъмбо джъмбо, джъмбо

Отговори
8 4
Потомствен майничка

Потомствен майничка

06.10.2022 | 13:58

Прав е милиционера и десния завой да забрани пак ще гласуваме за тях Стокхолмския синдром е повредил матряла Кърджалъка и Пашмаклии са мнозинство в Пловдив

Отговори
11 2
Арх

Арх

06.10.2022 | 12:24

Проблемът с левите завои на новото кръстовище ще се реши лесно. Просто заобикаляте тази част на града. По същият начин и досега можеше да се избегне безкрайното чакане на Марица пред кръговото - като изберете да минете по Шести септември. Въпросът тогава е, на кого бяха нужни тези реконструкции? Отговорът го знаят Маминия и Зико.

Отговори
19 1
Значи

Значи

06.10.2022 | 12:17

У лево немой .Турнете едно къгово от горе за да не споменават майките и жените ви ако няма а и ще ви стане по мазен курбана.

Отговори
12 3
Това може да ви звучи странно, но е вярно

Това може да ви звучи странно, но е вярно

06.10.2022 | 10:49

Има редица проучвания на авторитетни световни издания, които показват, че градовете трябва да се стремят към възможно най-малко леви завои, защото те са предпоставка за ПТП и усложняват преминаването през кръстовищата драстично… Кръстовището ще стане хубаво, нека имаме търпение.

Отговори
10 12
Мильо

Мильо

06.10.2022 | 10:37

Като стане напечено и лицето ЗД, се покрива и напред излизат Калинките! Хъ ка та, мъ ката и въпроса с левия завой се решава по метода с лявата ръка в десния джоб! И така до края на мандата! Какви ли още минни полета са заложили тези лузери в Общината само един дедо Господ знае!

Отговори
15 6

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?