Тиков дава бунгало срещу поляна, спират го

Замяна на бунгало на морето срещу 1.2 декара в местността Дъното край язовир Батак спря областният управител Дончо Баксанов. Той върна за ново разглеждане сделката, гласувана от родопските законотворци на 18 септември тази година. Бартерът предвижда пазарджишката фирма “Заводски строежи” АД да получи 1.2 декара земя в курорта, като в замяна фирмата предостави едно бунгало в Китен.

Според областния управител Дончо Баксанов при замяната има сериозен проблем. В част от имота край язовира имало сгради, които са собственост на “Български пощи”, а пощенци не били питани, преди да стане сделката.

Потърсен за коментар, собственикът на “Заводски строежи” д-р Михаил Тиков обясни, че той всъщност бил на загуба от подобна заменка. Става дума за къщичка близо до морския бряг, нова и добре оборудвана. Пазарната й стойност е 70-80 000 лева, заяви той, като подчерта, че влизал в положение на общинарите, които искали база на морето. Аз съм гледал скица на имота на Дъното и там няма никакви сгради. Знам, че има обжалване отстрана на кмета на Дорково, каза още Тиков.

Междувременно стана ясно, че върнатото от Баксанов решение е гласувано отново на сесия в сряда вечерта. От областната управа заявиха, че ще се произнесат, след като получат решението черно на бяло.

Общински съветник, пожелал анонимност, обаче сподели, че заседанието, на което е прегласувана замяната, е била повече от скандална. Наложи се да се гласува два пъти.
В документите пък нямахме никакви оценки на лицензиран оценител, за да разберем колко струват имотите, заяви общинарят.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?