Тийнейджър пише рапърски текст на тема „Бог е любов"

Гимназист от пловдивско училище участва l националния конкурс „Бог е любов" с текст в рапърски стил. Бях неприятно изненадан, когато прочетох в него цинизми и вулгарни изрази, разказа експертът по религии в образователния инспекторат Евгени Гюнов. Преподавателката по литература на несполучилия тийнейджър заявила, че като автор той може да напише каквото си иска. Директорът му пък одобрил творбата за участие, без да я прочете. Конкурсът на образователното министерство е специален, при това  -  с много силна конкуренция при висок награден фонд, обясни г-н Гюнов. Победителите в различните категории получават годишни стипендии от порядъка на 1500 лева. Конфузният случай бе дискутиран на регионално съвещание с преподаватели по избираемия предмет от Пловдив и региона. От 2010 година дисциплината влиза в редовните учебни планове като задължително избираема за децата от началния курс. Учениците, които нямат тяга към нея, ще ходят алтернативно на уроци по музика или рисуване. При това положение още по-сериозен става въпросът с преподавателите, призна г-н Гюнов. Седем възлови училища в града под тепетата го сюрпризирали неприятно преди месец, като се оказали без учители след първия звънец. Как да бъдат мотивирани дипломираните богослови да се заемат с подобна мисия и как да я изпълняват, ще обсъжда колегията на предстоящ обучителен семинар. В момента в Пловдив уроци по религия посещават 1226 деца. Броят им е по-малък в сравнение с миналата година, когато са били над 2100. Проблеми с финансирането на часовете от общинския бюджет няма, а учебните помагала за 2 и 3 клас са готови, декларира още експертът.    

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ТУЛУМБИЧКА

ТУЛУМБИЧКА

26.05.2010 | 11:27

АМИ ТОВА Е СУПЕРСКО ОБЛЕКЛО ИАЗ ПОНЯКОГА СЕ ОБЛИЧАМ В РАПАРСО ОБЛЕКЛО НО ПОВЕЧЕ АЗ ОБИЧАМ ДА СЕ ОБЛИЧАМ ВЪВ ЧЕРНИ ДРЕХИ ПО ТОЧНО МЕТАЛКККККСКИ И РОКЕРСКИ ОБЛЕКЛА ОТ ТУЛУМБИЧКА ИМНОГО УСМИВКА ЧАО

Отговори
0 0
инна

инна

16.02.2010 | 16:29

искам рисунки на тема бог и лиубов

Отговори
0 0
jancho

jancho

28.10.2009 | 15:06

Защо сте завили като вълча глутница за този идолопоклоннически идиотизъм който трябва да ликвидираме а не да възхваляваме,къде сте видели попщината да проповядва БОЖИЯ закон А? Ще ми покажете ли един ден в който тази измет е направила това.А на родителите препоръчвам - не позволявайте да учат децата ви да се кланят на камъни ,дървета и рисунки както нас ни принуждаваха за това,това е мерзост пред ОТЕЦ НИ ,а от друга страна така се възпитават живи мъртъвци,изграждането им и възпитанието им е видимо във днешно време,не забравяйте че ИСУС изрично предупреди че ще бъде мразен заради закона който остави на човека и в който той изрично забранява поклоните към идоли или мъртъвци.По добре четете и се учете директно от БИБЛИЯТА там няма кой да ви излъже,а истините са напълно ясни.Не си учете децата на сатанизъм или сектанство-което е и попщината.Те до днес не казаха що е секта-не им изнася да кажат ,защото и те влизат в тази категория.Що е секта: Всяко религиозно учение презиращо или пренебрегващо ИСУС и законът му е сектанство- това е наи краткото определение.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?